Testimonial Nutritie Sportiva: Marc, de la 14% la 8% grasime

Testimonial Nutritie Sportiva: Marc, de la 14% la 8% grasime

Marc a vrut sa isi aduca procentul de grasime de la 14% la 8% pentru a-si imbunatati performanta sportiva. E sotul meu insa asta nu inseamna ca testimonialul lui e mai putin important. Ii dau lui cuvantul, e artistul familiei:

Dimineata in care te trezesti la o saptamana dupa ce ai inchis programul de ardere a grasimii si constati ca esti in continuare pe greutatea tinta, 75 kg.

Mi se pare intr-adevar exagerat sa inchin in mod public o oda celei care mi-a gestionat nutritia, Roxana Sandu-Radu, propria sotie, dar pot sa-i spun macar multumesc! E de la carnati…

Lasand gluma la o parte, asta e o greutate pe care nu am avut-o niciodata, poate prin scoala generala si la care visez de cateva sezoane de ciclism.

Am invatat ca fara un program nutritional, te poti antrena oricat, vei slabi intr-adevar, daca ai timp sa stai cu orele pe bicicleta, dar nu atat cat iti doresti.

Degeaba ai doua, trei antrenamente pe saptamana, daca manaci uzual pizza si bei bere. Poate ca am o genetica buna, taica-meu e chiar mai skinny ca mine, dar sa nu uitam ca in 2011 m-am dus in 92 de kilograme, iar la inceputul lui 2018 cantateam 81,3 kg, o greutate cu care e cam dificil sa mergi la o cursa precum Eroica si sa vrei podium.

Am invatat ca nu e asa de greu precum pare sa respecti un program nutritional, ca lucrurile pe care le mananc in ziua de trisat – burgeri, ciocolata, iaurt straciatela ????, nu sunt “raiul pe pamant” si cel mai important, m-am distrat in timpul procesului.

In sfarsit, m-am intors de unde am plecat, in ciclismul de AMATORi, am pus cu majuscule sa se inteleaga ca imi cunosc conditia si nu ma consider vreun interesant: sa ma distrez, cat timp il mai practic.

Daca ma ajuta Dumnezeu, o sa am vreo 600 – 700 de ore sezonul asta, din care cat pot sa fie de competitie? 10%? Mi se pare super distractiv sa imi aduc grasimea la 8% si sa imi cresc FTP-ul si… cam asta e!” 

Mai multe detalii despre planul meu de ars grasimi/slabit … aici …