Vârful Moldoveanu – 2544 m

Vârful Moldoveanu

Duminică, 17 noiembrie 2013, dimineața la 07.42 am atins Vârful Moldoveanu. După Musala, cel mai înalt vârf din Munții Balcani, mi-am pus dorință să ajung și pe cel mai înalt vârf din România. Vis împlinit și într-una dintre cele mai frumoase experiențe pe care am trăit-o anul acesta. Am înțeles pentru a nu știu câta oară că pentru vise trebuie să muncești și că experiențele frumoase și de neuitat solicită efort și sacrificiu.

perspectiva Varful Moldoveanu

Tura a fost organizată de Mytzi (Mihai Mitescu de la ATGR), căruia țin să îi mulțumesc sincer, pe traseul: Cascada Capra – Fereastra Zmeilor – La trei paşi de moarte – Monumentul Nerlinger – Vf. Mircii – Lacul Podu Giurgiului – Şaua Podragului – Şaua Orzănelei – Vf. Viştea Mare – Refugiul Vistea –  Vf. Viştea Mare – Vârful Moldoveanu. Între două răsărituri și un apus ne-am cățărat și am cărat rucsacii grei peste munți și văi și în a doua zi am atins 2544 de metri – cel mai înalt punct din România.

Aripi de munte

Vineri seara plecat-am din București 20 de fete și băieți și după miezul nopții am lăsat bruma să pună stăpânire peste corturile noastre așezate tactic pe lângă celebrul Transfăgărășan. Sâmbătă după răsărit am început ascensiunea de lângă Cascada Capra în timp ce Soarele se juca cum știe el mai bine cu formele de relief.

umbre si perfectiune

Floare, splendoare, iarbă și brumă, forme în umbră.

floare si bruma

iarba si bruma

După Fereastra Zmeilor am lăsat triunghiul galben, am luat traseul cu linia roșie și am traversat prima porțiune dificilă – La trei paşi de moarte.

La 3 pasi de moarte

Din Fereastra Zmeilor prin La 2 pasi de moarte

traseu linie rosie din Fereastra Zmeilor spre Varful MoldoveanuNe-am oprit pentru un ceai cald și plajă la minus grade sub privirea curioasă a caprelor negre.

curioase capre negre

Ajunși lângă Monumentul Nerlinger am admirat Lacul Buda (2.055m) după care am continuat traseul prin Șaua Vârtopului spre Vf. Mircii.

Lacul Buda

Șaua Vârtopului

Saua Vartopului

Ne-am cățărat apoi spre Vârful Mircii și am coborât spre lacul glaciar Podul Giurgiului.

Lacul Podul Giurgiului

Am continuat pe curbe de nivel admirând splendoarea munților Făgărași și trapezul Viștea Mare – Moldoveanu.

In centru Varful Moldoveanu

splendoarea Fagarasilor

Varful Mircii

Varful Moldoveanu

Și în timp ce urcam pe Vârful Viștea Mare a început spectacolul Apusului.

apus in Carpati

Apus peste Varful Mircii

spectacolul Apusului

După ultima rază de lumină am început să coborâm spre refugiul Viștea unde am rămas peste noapte.

ultima raza de luminaMi-am devorat cina – mămăligă, brânză de oaie, slană și ceapă roșie – și am stins-o cu niște țuică veche de 20 de ani. La 8 și ceva seara eram cu toții în sacul de dormit și gata de culcare. La 4 și ceva dimineața am avut trezirea și după ce ne-am cățărat din nou pe Vârful Viștea Mare la 7.42 a.m țipam de fericire in interioru-mi de pe Vârful Moldoveanu.

refugiul Vistea

varful Vistea Mare

R.R pe Varful Moldoveanu

vedere de pe Varful Moldoveanu

Mi-am făcut poză de profil, am lăsat o amintire, mi-am pus o dorință, am făcut poza de grup și am mai țipat o dată.

R.R

Ne-am întors pe același traseu, peste munți și văi, cu rucsacul în spate și cu gândul departe.

oameni mici pe muntele mare

Pentru cine dorește și poftește am urcat mai multe fotografii în albumul de … aici