SUPLIMENTELE SPORTIVE in perioada de izolare

SUPLIMENTELE SPORTIVE in perioada de izolare

Cu o nutritie corecta si pentru antrenamentele indoor nu ai nevoie de suplimente sportive in aceasta perioada de izolare decat in cazurile de mai jos. Teoretic iti poti lua din alimente tot ce ai nevoie daca ii oferi zilnic corpului macro si micro nutrientii de care are nevoie si multa odihna.

Hidratarea este obligatorie pentru antrenamentele intense indoor si in functie de ce bautura izotonica cu electroliti folosesti consuma cel putin 600 ml de apa cu 20-30 de grame pe ora sau foloseste un izotonic natural cu apa, zeama de la 1 portocala si o lamaie si un sfert de lingurita de sare la 800 ml.

Mananca imediat dupa un antrenament indoor intens si mai lung de 2 ore, alimente cu o proportie de 3:1 carbohidrati/proteine.

In functie de cate ore de sport sau antrenament faci pe saptamana indoor poti folosi suplimentele sportive dupa cum urmeaza:

– la 3 – 7 ore de sport pe saptamana nu ai nevoie de niciun supliment sportiv ci doar de alimentatie corecta

– la 7 – 14 ore de sport pe saptamana ai nevoie de multivitamine, omega 3, bautura izotonica cu electroliti plus alimentatie corecta

– la peste 14 ore de sport pe saptamana ai nevoie de multivitamine, omega 3, bautura izotonica cu electroliti, bautura de refacere si obligatoriu alimentatie corecta

Medicamentele antiinflamatoare, steroizi sau aspirina iti pun in pericol sanatatea si sistemul imunitar intr-o perioada in care nu ai nevoie de asta. Doctorii si cardiologii le interzic celor care fac sport in aceasta perioada.

Nu uita ca dupa orice antrenament intens corpul tau este expus si in perioada de refacere ai o fereasta de 30-60 de minute in care exista o expunere pentru infectia cu bacterii, virusi etc

Despre alimentatia, respectiv nutritia corecta poti citi in articolele pe care le-am pus aici pe www.roxanaradu.com

Daca nu stii ce suplimente sa alegi sau cum sa le folosesti scrie-mi (nutritie@roxanaradu.com) si te sfatuiesc cu mare drag!