Sexul oraşelor

Ştiu că sună ciudat, eu una nu aş fi dat vreodată sex oraşelor pe care le-am vizitat, însă vorbim aici de o leapşă pe care nu o pot refuza pentru că vine de la Diana Stoleru. Mai exact:

“Cristina Bazavan a fost la Milano si a scris despre orasele care au “viata si sex“. Mi-am amintit de multele peripetii pe aiurea, pe care nu le-am scris la momentul potrivit, dar care se pliaza foarte bine pe subiectul Cristinei. Si cum eu pe aiurea am tot umblat, sa va zic ce s-a iscat in mintea mea legat de sexul oraselor pe care le-am calcat in picioare… Am insirat cam multe si multe ar mai fi de insirat, dar zic sa arunc manusa asta si in alte gradini de calatori. Doamnelor, domnilor, ce viata si sex au orasele calcate de dvs? Se apeleaza Elena Ciric, Roxana Radu, Sana, Costin Ilie, Geo Atreides, ca tot se duce la Copenhaga, si Palatul, ca s-a plimbat prin Sicilia…”

În ordinea de pe glob, de la dreapta la stânga, de sus în jos, am să aleg oraşul preferat din ţara vizitată căci altfel risc să plictisesc prea mult.

Dubai – un tânăr la vreo 30 de ani, extrem de modern, sofisticat şi prea îndrăgostit de technologie. Foarte bogat, deloc aristrocat şi independent. Genul de antreprenor care a pornit de la zero şi care ţi-ar vinde şi nisip minţindu-te frumos că e defapt aur. Arogant şi uneori prea mândru de tine în ambiţia lui prostească de a deveni cel mai frumos şi apreciat dintre pământeni.

Istanbul – un domn rebel de fire,  la vreo 70 de ani, care refuză să îmbătrânească, încă mai aleargă în fiecare dimineaţă 10 kilometri, nu vrea de nicio culoare să renunţe la tabieturile zilnice şi îşi bea cafeaua turcească în timp ce povesteşte turiştilor aventurile sale amoroase.

Opatija – e o fostă fiică de pescar, care s-a mutat la oraş după căsătoria cu un tânăr ce lucra şi încă mai lucrează la o bancă.  Deşi acum e oficial o doamnă încă se mai comportă ca o adolescentă,  a cam uitat de unde a plecat şi îşi neagă cu stricteţe trecutul.

Budapesta – şi-a dorit dintotdeauna să fie şi să arate a doamnă, în adevăratul sens al cuvântului.  Uneori i-a ieşit alteori nu, însă de 40 de ani de când se ştie şi-a respectat principiile, valorile şi foarte rar a acceptat compromisuri. E cochetă, elegantă când e nevoie şi boemă doar în serile duminică. A, şi e încă fată mare, dar asta e ultima ei grijă.

Salzburg – dacă în tinereţe era un artist talentat, odată cu trecerea timpului, pentru a supraveţui, a fost nevoit să îşi vândă sufletul şi talentul, să schimbe straiele boeme cu costumul gri şi cravata rosie. Nu e deloc mulţumit cu sine însă prietenii îl plac aşa cum e acum şi îl iubesc pentru cum era odinioară.

Wurzburg – e un bătrân galant, fără familie, fără rude şi preferă singuratatea. Poţi foarte uşor să treci pe lângă el fără să îl observi, însă şi dacă ţi-a atras atenţia rămâi  fascinat şi marcat de farmecul sau aparte şi simplitatea-i complexă.

Veneţia – e clar o doamnă în vârstă, mereu obosită de petreceri şi dansuri, mereu curtată de tineri dintre cei mai curajoşi şi cei mai frumoşi, mereu singură şi tristă,  în ciuda aparenţelor.

Saint Moritz – e un tânăr la 29 de ani,  care se pretinde rebel şi pasionat de sporturi extreme, provine dintr-o familie bogată şi încă îşi refuză independenţa financiară. Deşi pare superficial are şi câteva calităţi alese. Mai greu de descoperit ce-i drept.

Despre Paris, Londra, Dublin, Las Vegas, Gibraltar, Valencia, Lanzarote, St Petersburg USA, Tampa, Orlando, George Town Grand Caiman, Cozumel Mexico, Labadee şi restul nu mai scriu căci deja m-am plictisit eu şi mai mult ca sigur şi tu. Plus că nu mai am nici poze. Am reuşit să le pierd cumva.

Închei cu unul dintre oraşele preferate, deşi defapt şi de drept nu prefer deloc oraşele ci doar coclaurile şi satele, dar fie.

Ocho Rios – Jamaica – o tânără simplă, ambiţioasă, nici frumoasă nici urâtă. Deşi provine dintr-o familie săracă de fermieri a reuşit să îşi câştige independenţa în ciuda relaţiilor  controversate cu bărbaţi bogaţi şi în vârstă, ce i-au dăruit diamante şi rubine şi au tratat-o ca pe o prinţesă.

Cine mai pofteşte şi mai doreşte se poate servi fără jenă din şi cu această leapşă.26 thoughts on “Sexul oraşelor”