Seriale

Elena mă întreabă dacă mă uit la seriale și dacă da, care ar fi ea lista cu ele, serialele. Nu mă uit la seriale. Nu am răbdare până săptămâna viitoare, nu am răbdare din fire. Când toată România era obsedată de Dallas și Isaura (parcă așa îî spunea serialului) eu lucram probleme de matematică și citeam din Kant. Copil cu probleme, știu. Recunosc însă sincer că singurelele care m-au obsedat de-a lungul timpului, au fost Sex and the City, CSI și Prison Break.

Acum spre exemplu m-ar tenta serialul coreean ce se derulează pe TVR: Dramă. Coreea, cu mai bine de 500 de ani în urmă. Într-o lume dominată de bărbaţi şi discriminări sociale, în timpul dinastiei Chosun, o femeie uimeşte printr-un destin ieşit din comun. Jang-geum, o tânără săracă, începe să lucreze în bucătăria palatului regal. Cu timpul ea devine o prezenţă de neînlocuit în palat. Prin ce împrejurări ajunge frumoasa Jang-geum prima femeie medic, intrând astfel în istorie?

Dar din pacate serialul asta e difuzat la o oră la care eu joc într-un serial – În trafic, în București. A, și acum ceva ani a trebuit să urmăresc un serial irlandez, Fair City,  pentru că figuram în el din când în când și eram curioasă la cum dau pe sticlă.

Predau leapșa mai departe: Ocserver, A.Faith, Adina, Anna, Artistu, Blegoo, Carola, Choo, Darael, Emanuel, Envi, Iyli, Laura, mauVErt, TyB și White Wolf15 thoughts on “Seriale”