Scurt pentru o CAUZĂ – SSM

Înainte de Vogue-ul britanic, Gazeta Matematică îmi era biblia. Visam să public în ambele reviste măcar două rânduri. Și încă mai visez. Însă spre deosebire de Vogue, Gazeta Matematică devine pe zi ce trece o specie pe cale de dispariție. Și nu din cauze de bătrânețe, tocmai a împlinit 111 ani, ci din lipsă totală de interes. Pe cine mai interesează matematica în zilele noastre? Pe nimeni. Mai ales în România. Culmea este că sunt oarecum dependente la un oarecare nivel. Matematica și moda.

Și ca să ajung la subiect, pentru mine matematica a fost și rămâne o cauză nobilă, prin urmare mi s-a părut mai mult decât firesc să îi acord un episod din proiectul ”Scurt pentru o CAUZĂ”. Și încă îmi pare rău că am renunțat la ea, matematica.

Simpozionul Național ”Sim 2010!” poartă marca Societății de Științe Matematice și mă simt mai mult decât onorată să pot ajuta cu puținul meu. Știu, s-ar putea să nu placă cauza asta, însă ar fi frumos să acordăm atenție și unor astfel de proiecte. Pentru că dacă ele nu ar mai exista le-am simți grav lipsa.13 thoughts on “Scurt pentru o CAUZĂ – SSM”