”Scurt pentru o CAUZĂ” în Gândul

Un articol preafrumos articulat și executat în Gândul despre micuțul proiect care a devenit între timp MARE – ”Scurt pentru o CAUZĂ” .

“Să mă tund zero, să nu mă tund zero? M-aş tunde doar dacă îmi cumpără careva părul, să donez banii unei cauze”, lansa o idee tânăra Roxana Radu pe blogul ei, în iunie. Avea un păr lung, negru, ca-n reclame. Amicii i-au trimis atunci comentarii amuzate. Printre ele, un singur post serios – un oarecare domn G se oferea să o plătească el, dacă se tunde cât mai scurt. “Socot minunată ideea. Atât cea de a dona pentru o cauză, cât şi cea de a te tunde zero. Aşa că iată-mă în calitate de sponsor”, îi scria omul. Nu spunea cine este şi de ce face asta. Povestea începea să devină foarte serioasă. N-a trecut nici o lună şi Roxana s-a tuns scurt, iar domnul G i-a pus 8.500 de lei pe card, ea i-a donat… şi aşa s-a declanşat pe internet campania umanitară “Scurt pentru o cauză”. Până astăzi, nouă tinere s-au tuns aproape la chelie, cu domnul G lângă ele, la frizerie. La final, au primit câte 2.000 de euro fiecare, să-i împartă bolnavilor.”

”Dar cine este domnul G şi de ce face asta? Nu vom afla poate niciodată, căci vrea să rămână anonim. Una dintre fete, însă, ni l-a schiţat aşa: are peste 40 de ani, pare a fi om de afaceri, este elegant şi tăcut. Multă lume s-a întrebat de ce le-a “urâţit” pe bietele fete, în loc să doneze el direct, fără să-l ştie nimeni. A explicat-o deja: “Oamenii sunt fascinaţi de această experienţă radicală şi asta animă donaţiile. Plus că îi învaţă că soluţia pentru a primi este să nu te limitezi la a cere doar şi că trebuie să şi dai”. La întrebarea de ce donează, a răspuns numai atât: “Solidaritate, compasiune şi incapacitate a statului român”.

Continuarea … aici … Căutăm în continuare un alt Domn G, un alt domn nobil și anonim.2 thoughts on “”Scurt pentru o CAUZĂ” în Gândul”