Schimbarea la faţă …

Impropriu spus schimbat la faţă, vorba vine despre de ce blogul A stylist journal (înfiinţat în 2007) a devenit R.R (spre finele lui 2008). În mare parte pentru că tehnici de marketing se impun în momentul în care încep şi alţii să se inspire de la tine, nu mai eşti printre singurii pe piaţă, ideile tale nu mai sunt originale, etc. Nu mă prea pricep la marketing însă aşa mi se şopteşte din culise. Schimbarea este un rău necesar şi esenţial.

În 2007 când am început să blogguiesc existau doar 3 bloguri de moda în RO: eu, Octavian Coifan şi Diana Bobar. La finele lui 2008 există RFB pentru că există multiplu de 3 în bloguri de modă în RO, pentru că moda a explodat in RO, pentru că moda a început să vândă în RO, până şi în restaurante sau cluburi. Merită menţionat şi fenomenul târguri vintage sau handmade.

Sau cum scrie Octavian Coifan:

Moda ca subiect – acum mai bine de un an scriam despre moda eu si Roxana si cred ca am sifonat prea multe orgolii inainte de a inchide fashionfactory. Acum exista RFB dar mai ales presa scrisa s-a schimbat. Se scrie mult mai mult si mult mai inteligent (dar este contrabalansat de alte articole cu intelect zero), se citeste presa straina “serioasa”, se emit opinii si pretentii, chiar daca uneori partea de documentare sau acuratetea de termeni si istorie schiopateaza.

Sau mai în concluzie, multe sau schimbat în 2008 şi se vor schimba şi în 2009. La faţă şi în blogosferă. Abia aştept, numai de ar trece mai repede anul asta să mă reîntorc pe baricade.

P.S – post inspirat de mentorii mei, direcţi şi indirecţi (cei 2)14 thoughts on “Schimbarea la faţă …”

 • Roxanica, fata draga stii care e treaba? Totul s-a cam schimbat, iar in urma CRIZEI pe care o trecem se vor mai schimba multe. Si eu cred ca in bine. De ce? Pentru ca pan’ la urma MINCIUNA sdi FALSUL au picioare scurte, ca si in PROVERBUL VECHI! Asa ca eu iti doresc sa nu te schimbi si sa fi in colectivitatea A-blogger-ilor, pe partea de MODA! 😉

 • draga mea draguta 😛 eu ma bucur ca suntem tari si facem ce ne place si asta e tot ce conteaza! 🙂 oricum, fata se schimba, mintea rmane la fel. si niciodata nu strica un nou look 🙂
  la mine e deja in lucru un re-design la site 😛 ca sa ramanem pe val, daca tot am inceput 🙂

 • Ooops am uitat sa o pun pe Diana in enumerare. Sa-mi fie rushine! (am remediART acum).
  Roxana: este exact provocarea din moda – a te reinventa in fiecare sezon fara a-ti pierde “sufletul”. A constata cu bucurie ca ideile tale ajung in strada si la altii si ca trebuie constant sa inventezi. Sa te renegi tot la 6 luni pentru a dezvalui tot mai mult din launtru.

 • Octavian – multumesc inca o data si ma bucur extrem si sincer ca ai revenit. O sa trebuiasca sa imi povestesi mai exact ce sa intamplat. Poate invatam si noi. Si abia astept sa discutam despre RFB.

 • si eu am inceput in octombrie 2007, dar habar nu aveam ca exista bloguri de moda romanesti…sorry. de aceea cred ca m-a influentat mai mult ce am vazut in afara. oricum blog-ul meu s-a schimbat mult, clar, am crescut si eu si el. vom vedea ce se va intampla in 2009. si mai ales cu moda in RO.

 • Daiana, draga mea draga, stim stim, eu mentionam bloguri romanesti care scriau despre moda din RO. Tu ai fost mereu din lumea lor sa zic, la standardele internationale. Ceea ce e mai mult decat grozav.

 • @Octavian: multumesc frumos pentru cuvinte 🙂 nici nu stii cat m-ai motivat sa termin anul si sa il incep pe urmatorul in aceeasi forta 🙂 dada, munca munca. mai bine decat tuica ori sampanie 🙂

 • Eu sunt curios de ce arata asa de prost majoritatea blogurilor romanesti, chiar cele care mai mult sau mai putin ar trebui sa fie facute de oameni cu interes pentru cum arata lucrurile.

  E o chestiune de computer literacy, nu stiu romanii cum sa editeze temele ? Ori de gust ? Neglijenta/lene pur si simplu ?