sarmale, mamaliga, 816 calorii

sarmale, mamaliga, 816 calorii

Eram curioasa de rapoartele macronutritionale pentru o combinatie atat de romaneasca si celebra precum sarmalele cu mamaliga si smantana asa ca le-am gatit si calculat. Sau mai degraba calculat ca sa le gatesc. Spre surprinderea mea, desi ma asteptam la cu totul alte valori, a iesit o farfurie foarte bine proportionata, cu un raport ideal de carbohidrati, proteine si grasimi. Adica o masa echilibrata, cu suficienti carbohidrati din mamaliga, orez, varza si ceapa, suficiente proteine din carne si smantana si grasimi din carne, ou si smantana.

Pentru mamaliga am folosit apa, sare si malai 100 (g) cu 79 (g) carbohidrati, 6 (g) proteine si 1 (g) grasime adica 350 kcal.

Pentru sarmale am folosit carne de vita, de pui, kaizer, ou, orez ceapa si varza iar 300 (g) mi-au iesit cu 21 (g) carbohidrati, 18 (g) proteine si 27 (g) grasimi adica 400 kcal.

Am pus la final in farfurie smantana 50 (g) care au 1.5 (g) carbohidrati, 1.5 (g) proteine si 6 (g) grasimi adica 66 kcal. Asta, asa, ca sa fie traditional romanesc pana la capat.

In total, 816 kcal din care 102 (g) carbohidrati, 26 (g) proteine si 34 (g) grasimi.

Scopul acestei postari este intelegerea a cat, ce si de unde provin nutrientii si kcaloriile. Portiile si impartirea macronutrientilor din farfurie difera in functie de necesarul zilnic al fiecaruia si de cat sport sau tip de sport sau miscare facem saptamanal.

Daca nu stii ce sa mai mananci iti recomand un plan nutritional personalizat despre care gasesti mai multe detalii la SERVICII si nutritie@roxanaradu.com.

sarmale, smantana,mamaliga, 816 calorii