Road Grand Tour Seciu 2018

Road Grand Tour Seciu 2018

A fost si “Seciu” cu numarul 4, sfarsit pe locul 2 la categorie de varsta si 9 la general (elite + amatoare), tura lunga, 107 km in care te invarti intr-un “cerc sub forma de circuit” in 5 dure catarari pana la Crama Seciu, dupa ce ai suferit mocnit pe plat sperand sa gasesti un mic pluton sau grup care sa te amageasca sa mergi mai repede.  Numarul 4 pentru ca este al patrulea an de cand concurez la tura lunga de la Drumul Vinului – multa asteptata si prima etapa din Road Grand Tour – cunoscuta in comunitatea ciclistilor si ca “Seciu”. In 2014 cand am inceput sa practic ciclismul (ca amatoare, fireste, caci n-am facut sport in viata mea pana la 34 de ani) nu aveam cursiera pe vremea lui Seciu, care se intampla mereu primavara, la inceput de sezon, dar am inchiriat una si am mers special sa vad si eu ce nebuni se incumeta sa participe la astfel de cursa. Am ramas fascinata si anul urmator eram la start, la tura lunga.  Unde e greu e frumos, mai ales la tura lunga, provocarea de sine te face mai puternic/a si te invata atat de multe, mai ales despre tine. In urmatorii ani am invatat sa merg mai bine, mai repede, asta nu inseamna insa ca nu am suferit la fel. De la an la an provocarea mea la acesta cursa e sa raman cat mai mult in primul pluton, sa dau tot ce am pentru asta si pentru prima urcare din cele 5, sa sper ca am norocul sa prind grupuri cu care sa merg mai repede, pe portiunile de plat, pastrandu-mi energia pentru catarare si provocatoarea coborare. Spun astea pentu ca oricine poate termina Seciu, tura lunga, cu vointa, rabdarea si energie. Cu cat te antrenezi mai mult si mai bine termini mai repede Seciu cel lung, suferinta ramane insa tot la locul ei. Cu cat te antrenezi mai putin termini mai greu Seciu cel lung, suferind …. poate chiar la fel. Asa ca, aviz amatorilor ciclisti care cred ca Seciu e un mostru pe care nu il pot dobori decat de cei talentati de antrenati. Cam asa arata Seciu pentru mine in 2015, 2016, 2017. Cam asa arata in 2018 prin obiectivul foto al Larisei Panait. 

 

Sau al lui Ciprian Anton

Cand spun energie corespunzatoare ma refer la un plan nutritional personalizat pentru genul asta de cursa lunga, spun hidratare si nutritie. Am observat ca si anul asta in cursa foarte putini ciclisti se hidratau si hraneau corect. Daca vrei sa mergi mai repede, mai bine si sa “suferi mai placut”, ai nevoie de toate astea de mai sus. Plus suplimentele sportive. Spre exemplu, special pentru cursa asta am inceput un plan de incarcare cu beta-alanina de la Science in Sports, in urma cu mai bine de o luna, iar acum 2 saptamani (cand am inceput antrenamentele cu sprint si intervale) am inceput sa iau creatina de la Grenade. In timpul cursei am luat cate un gel pe tura, deci cam 5 in total si in 4 ore. Ar fi mers si al 6-lea gel, cred ca daca il luam la timp imi mentineam locul 1 pana la sfarsitul cursei, posibil. Iar la fiecare tura am luat un bidon de 500 ml cu un mix de izotonic cu continut ridicat de carbohidrati – Sis Go Energy – si tablete cu electroliti – Sis Go Hydro.  Din toti anii si din toate combinatiile posibile pe care le-am incercat pana cum asta mi se pare cea mai eficienta si o recomand cu drag, si in calitate de nutritionist sportiv si in calitate de ciclista. Cine vrea sa si le comande are din partea mea o reducere de la 15% la www.highenergy.ro folosind codul – radusandu15.

Mii de multumiri Cristinei si lui Flavius ca ne-au asigurat in fiecare tura, bidonul cu licoare magica, izotonicul. Rece! Altfel degeaba as fi petrecut sambata seara calculand cate bidoane si cate grame.

Mii de multumiri lui Tudor si Dan de la HighEnergy.ro pentru produsele acestea de calitate care chiar iti fac suferinta mai usoara si recuperarea mai eficienta. Am impresia ca beta alanina de la SiS e magica! Parol!

Photo by Radu-Cristi.

 

Mii de multumiri celor de pe margine pentru incurajari si fotografilor pentru cadrele astea superbe!

Photo by Radu-Cristi.

Bineinteles, eu nu ma pricep la scris insa sotul face un raport pe cinste … aici …