R2C2 la etapa VI din Campionatul Național de Off Road – Iași Adventure Raid

R2C2 Team a participat pentru a doua oară în Campionatul Național de Off Road, la cea de-a VI- a etapă – Iași Adventure Raid.

De data asta, deși am întâlnit greșeli în roadbook, R2C2 Team a concurat cu un copilot cu experiență – Ovidiu Limoncu – care a navigat impecabil. Dacă în mod normal unui copilot fără experiență îi ia o oră să descopere o greșeală majoră ( Y stânga în loc Y de dreapta cum ni s-a întâmplat la etapa de la Cluj) unui copilot cu experiență îi ia câteva secunde, maxim 60.

Oresti Marmara, copilotul cu care a pornit iniţial R2C2Team a renunţat la proiect după doar o participare în campionat.  Lipsa de experienţă şi de seriozitate în ce priveşte un angajament asumat şi-au spus cuvântul. Eforturile pe care  solicită o etapă de CNOR, finaciare şi nu numai, nu sunt accesibile oricui. Înainte de trial mi-am dat și eu cu părerea pe tema asta … aici

În prima zi am terminat pe locul III, foarte aproape de primele 2 locuri și detașabil de ceilalți concurenți.

A doua zi, proba speciala mi-a dat de furcă, am terminat pe locul III dar am reușit să deranjez mașina astfel încât am plecat în traseu fără 4×4, doar cu tracțiune pe față. În prima urcare a trebuit să ne troliem și am parcurs restul traseulul evitând urcarile și pozițiile incomode în care aveam nevoie de 4×4. Am terminat ultimii în ziua 2 tot dar pe locul III și asta pentru că în prima zi am scos timpi foarte buni. A venit ziua 3 însă și trialul ne-a pus capac. Mai aveam 5 metri și o urcare și podiumul era al nostru când a cedat complet mașina. D.D nu a mai vrut nici chip să se miște. Nici înainte nici înapoi.

Trebuie să recunosc că am avut parte de o experință unică. Nu mi-am inaginat că mașina poate face un trial fără 4×4 și dragul D.D mi-a demonstrat că se poate. Doar că a cedat înainte de o urcare mai serioasă. A fost răzbunarea lui și ne-a trimis în final pe locul IV.

Foto @ Alex Damian, Catalin-Adrian Dragan și Agachi Vlad

La final, preaiubitul D.D a plecat acasă pe platformă. Așa a fost să fie. Ar fi fost prea frumos și nemeritat ca doar după două etape de campionat să furăm un podium. Am ajuns la concluzia că podiumul se muncește și dacă nu ai grijă de mașină și un copilot cu experiență nu ai nicio șansă să câștigi. Poate doar noroc.

Mulțumesc copilotului și celor care m-au ajutat să scot mașina din trial și să pun mașina pe platformă.

Mulțumiri sponsorilor și colaboratorilor R2C2 – Al PADRINO, XADO, Adventure Ride și Monster.5 thoughts on “R2C2 la etapa VI din Campionatul Național de Off Road – Iași Adventure Raid”