Roxana Radu la Paris Fashion Week

O venit şi ziua cea mare. Plec împreună cu Adina Necula la Săptămâna modei Paris 2009 pentru dragul meu drag Romanian Fashion Bloggers. Merg în calitate de blogger de modă. Cum ar veni o premieră în blogosfera mioritică. Bloggeri la PFW – Paris Fashion Week. Să încerc un jurnal prin urmare.

18.46 – în aeroport, la cafea, aşteptăm să ne îmbarcăm, evident. Am vrut să consum o sticluţă mică de vin alb sec însă la 28 RON am lasat-o baltă.

18.50 – şi spre decolare cu noi. Facem o matană etc.

22.10 – ora locală – decolat după un zbor plăcut în care am savurat doar 1 gin cu tonic. Mă bucur că am fost îndeajuns de deşteaptă să nu aleg (precum făceam în tinereţi) încălţăminte cu toc pentru zbor. Noroc cu extrem de comfortabilii şi dragii mei (de când i-am primit recunosc sincer că i-am purtat în fiecare zi atât de comozi şi usori sunt) tenişi ECCO:

01.03 – ajuns şi la hotel, după ce am ocolit aiurea vechea…  Operă.  Multiple încercări chinuite şi am reuşit să mă conectez şi la internet, care-i wireless peste tot. Unde îs cablurile alea vechi căci technologia asta modernă îmi dă bătai de cap?

01.05 – somn. O să închid ochii la o astfel  de privelişte pariziană:

Paris Noaptea, Paris Fashion Week, Saptamana Modei Paris, Roxana Radu Paris, Franta

Las geamurile deschise şi încerc să visez cum va fi mâine la prima mea zi de PFW – Paris Fashion Week. Mulţumesc sincer Mercedes-Benz GLK, fără ei nu ajungeam aşa usor aici.

Paris Fashion Week ZIUA 1:

08.00 – trezirea. Am reuşit cumva să consum mai bine de o oră cu doar mers la mic dejun. Am pierdut prezentarea lui Roland Mouret şi probabil vom pierde şi Kenzo. Toate cele bune însă.

09.15 – să ne alegem o ţinută din cele 4 aduse.

00.56 – revenit la relatarea pe care nu am mai apucat să o termin azi dimineaţă. Octavian Coifan (care dealtfel a scris mai mult decât frumos despre întalnirea noastră … aici … ) ne aştepta la recepţie şi eram mai mult decât nerăbdătoare să îl cunosc şi fizic pe minunatul moastru (membru RFB dealtfel) român de la Paris.

Ţinuta alesă – rochie DKNY, geacă piele … fără nume, botine Irregular Choice:

Roxana Radu, Saptamana Modei Paris, Paris Fashion Week, 2009, blogger de moda

Cum toată lumea la Paris poartă negru, piele şi puţine kilograme, am cam dat-o greş cu ţinuta mea colorată însă puţin îmi pasă.

Acum ce să povestesc despre prima mea zi la PFW? Un singur cuvânt – fabulos – şi multe materiale video şi foto pe care încerc acum să le urc pe RFB. Cu greu pentru că am internet prin unde de proastă calitate. I se mai zice şi wireless.

Am luat la tocuri, defapt platforme, străzile Parisului, îndrumate (şi eu şi Adina) de minunatul nostru ghid Octavian Coifan. Parisul e preafrumos, se ştie. Mai mult decât atât e o permanentă sursă de inspiraţie. Am încercat să intrăm la prezentarile de modă la care nu aveam invitaţii, ce s-a întamplat poţi vedea:

Deci da, o zi grozavă din toate punctele de vedere. Mai ales că am încheiat-o cu o friptură de vită în sânge la care visam de prea mult timp.  Şi cu un desert englezesc fireşte. Friptura, desertul, cafelele şi restul au fost din partea Mercedes-Benz GLK, cărora le mulţumesc încă o dată mult, mult, mult.

02.41 – tot mai am de urcat poze şi video. Noroc că prezentarea lui Ingrid Vlaslov de mâine e după amiază.

Cel mai grozav de grozav lucru de azi e că am reuşit din greşeală să îi luam un interviu celebrului Dan Lecca.

Paris Fashion Week ZIUA 2:

M-am trezit de mai multe ori şi nu mai îmi dau seama la ce oră m-am trezit. Nu, se mi se trage de la paharul de rose de aseara ci de la mii de nervi pe care mi i-a provocat viteza proastă şi inconstantă a internetului pe care l-am obtinut de la hotel contra modicei sume de 3 euro pentru 12 ore. Prost.

10.00 – mic dejun la pat căci e mult de muncă la cât am comis ieri. 

10.15 – alţii mii de draci pentru că am convertit minunatele noastre interviuri şi materiale video şi de văd ca naiba. Ufff

22.53 – înapoi la hotel. Bagaje, urcat materiale, scris etc.

Astăzi am ales să îmi ocrotesc membrele inferioare şi am ales o ţinută mai de zi. Să nu zic “casual”. Din nou grozavii mei tenişi Ecco nu m-au dezamagit, sunt mai mult decât ideali pentru cutreierat Parisul la picior. Nu exagerez deloc când afirm că mai simt mai comod în ei decât în picioarele goale. Mai ales că membrele mele încă mai suferă după ce ieri le-am chinuit toată ziua pe platforme de 10 cm.

Roxana Radu, Saptamana Modei Paris, Paris Fashion Week, 2009, blogger de moda

Ultima zi din Săptămâna Modei a avut un program mai scurt eu şi colega de RFB, Adina Necula am bifat doar prezentarea lui Ingrid Vlaslov ( detalii … aici … ) pentru care am venit în mod special. Aveam impresia ca Ingrid este primul designer român care prezintă la Săptămâna Modei Paris însă m-am înşelat. Venera Arapu a fost primul designer român care şi-a adus colecţia la PFW în 1999.

După prezentare am luat din nou la picioar Parisul împreună cu “ghidul nostru” Octavian Coifan

Din pacate aici se încheie aventura mea pariziană. O experienţă unică care nu ar fi fost posibilă fără existenţa proiectului RFB şi a sponsorului Mercedes-Benz GLK. Viaţa poate fi roză. Cert.

Concluzii Paris Fashion Week:

Concluzii RFB la PFW – Paris Fashion Week by GLK – sponsorul principal Mercedes-Benz GLK fara de care nu ar fi fost posibila experienta unica pe care am trait-o in ultimele 4 zile.

R.R pe post de cameraman, Octavian Coifan pe post de reporter si Adina Necula pe post de intervievat:

Concluziile ar fi mai multe, cert e ca Parisul e un oras care te inspira la si cu fiecare colt al sau. E un oras in care poti fi cu adevarat liber si la cuget si la port. Sau cel putin asa pare. E un oras in care moda e la ea acasa. E un oras de si in care nu cred ca te poti plictisi vreodata.

Cat despre cum e la Saptamana Modei de la Paris? Unde e cel mai greu sa obtii invitatii la prezentari de moda? Asta comparativ cu Milano, New York sau Londra?

E mai mult decat motivational. Sa iti vezi numele pe o invitatie, chiar daca e o invitatie la un designer de care putini au auzit, sa stai in primul rand, fie ca e un prim rand la designeri mai putin cunoscuti … e cu totul alta experienta greu de descris.

E un pas inainte in cariera. O ambitie de a merge la Paris Fashion Week in calitate de blogger. O ambitie care mi-a iesit. Cu ajutorul unor oameni minutati care vad lucrurile altfel. Multumesc mult si Samsung Romania pentru testul Samsung I8910 HD.13 thoughts on “Roxana Radu la Paris Fashion Week”

 • Incepe sa ma exaspereze pitzipongeala asta de dragalasenii dragute si minunate…
  Ia sa rescriu articolu’…

  O venit şi ziua cea mare. Plec împreună cu draga Adina Necula la Săptămâna modei Paris 2009 pentru dragul meu drag RFB. Merg în calitate de blogger de modă – draguta de ea – moda, adica. Cum ar veni o dragalasa premieră în blogosfera mioritică – draga de ea. Bloggeri la PFW – Paris Fashion Week. Să încerc un minunat jurnal prin urmare.
  18.46 – în dragul de aeroport, la cafea draguta, dragalasim, ahem, pardon! aşteptăm să ne îmbarcăm, evident. Am vrut să consum o draguta sticluţă mică de vin alb sec însă la 28 RON minunati am lasat-o baltă.
  18.50 – şi spre draga de decolare cu noi. Facem o matană etc. (draga de ea)
  22.10 – minunata ora locală – decolat după un zbor plăcut (si dragut) în care am savurat doar 1 gin cu tonic. Mă bucur că am fost îndeajuns de deşteaptă să nu aleg (precum făceam în tinereţi) încălţăminte cu toc pentru zbor. Noroc cu extrem de comfortabilii şi dragii mei (de când i-am primit recunosc sincer că i-am purtat în fiecare zi atât de comozi şi usori sunt) tenişi ECCO:
  01.03 – ajuns şi la dragul de hotel, după ce am ocolit aiurea vechea Operă (draga de ea).  Multiple încercări chinuite/dragute şi am reuşit să mă conectez şi la minunatul internet, care-i wireless peste tot. Unde îs cablurile alea vechi si dragi mie căci technologia asta modernă îmi dă bătai de cap? Uoofff… draga de ea, tehnologia…
  01.05 – somn. O să închid minunatii mei ochi la o astfel  de privelişte draguta pariziană:
  Las dragele de geamuri deschise şi încerc să visez cum va fi mâine la prima mea zi minunata de PFW – Paris Fashion Week. Mulţumesc sincer Mercedes-Benz GLK, fără ei – dragii de ei – nu ajungeam aşa usor aici.

  Eh, cum zicea varu-miu de la Bucuresti:
  “…Draga-draga… pan’ ti-o baga!”