Quinoa rosie, piept de curcan si brocoli

Quinoa rosie, piept de curcan si brocoli

Quinoa rosie, piept de curcan si brocoli. Pentru pranz sa le poti digera in timp pana la cina mai ales datorita continutului ridicat de fibre din quinoa rosie. Pentru ca ai nevoie si de fibre, intre 25 si 38 de grame zilnic. Pe langa multe fibre, ce deosebeste quinoa rosie de cea alba, mult mai accesibila si “populara”, acest aliment contine si cei 9 aminoacizi esentiali (metionină, valină, triptofan, izoleucină, leucină, lizină, treonină și fenilalanină, histidina) care se gasesc extrem de rar in proteina vegetala.

Pentru cine face mai mult de 7 ore de sport pe saptamana cam asa ar trebui sa arate farfuria cu prazul: 1/2 carbohidrati complecsi, adica rosie, 1/4 legume pentru vitamine, minerale, extra fibra si proteina, adica brocoli, 1/4 proteine si grasimi, adica carne de curcan. Pentru cei care nu consuma proteina animala carnea de curcan din imagine poate fi inlocuita cu quinoa rosie si seminte bogate in grasimi precum caju.

Portiile si impartirea macronutrientilor din farfurie difera in functie de necesarul zilnic al fiecaruia si de cat sport sau tip de sport sau miscare facem saptamanal. Pentru mai multe retete rubrica de … aici …  pentru un plan nutritional personalizat imi poti scrie nutritie@roxanaradu.com