quinoa rosie, curcan, broccoli, 592 kcal

quinoa rosie, curcan, broccoli, 592 kcal

Quinoa rosie, piept de curcan si broccoli. Pentru pranz sa le poti digera in timp pana la cina mai ales datorita continutului ridicat de fibre din quinoa rosie. Pentru ca ai nevoie si de fibre, intre 25 si 38 de grame zilnic. Pe langa multe fibre, ce deosebeste quinoa rosie de cea alba, mult mai accesibila si “populara”, acest aliment contine si cei 9 aminoacizi esentiali (metionină, valină, triptofan, izoleucină, leucină, lizină, treonină și fenilalanină, histidina) care se gasesc extrem de rar in proteina vegetala.

Pentru cine face mai mult de 7 ore de sport pe saptamana cam asa ar trebui sa arate farfuria cu pranzul: 1/2 carbohidrati complecsi, adica quinoa rosie, 1/4 legume pentru vitamine, minerale, extra fibra si proteina, adica broccoli, 1/4 proteine si grasimi, adica carne de curcan. Pentru cei care nu consuma proteina animala carnea de curcan din imagine poate fi inlocuita cu quinoa rosie si seminte bogate in grasimi precum caju.

Am folosit:

  • 100 de grame de quinoa rosie fiarta, simplu, cu condimente dupa plac
  • 100 de grame de broccoli tot simplu prind fierbere cu condimente dupa plac
  • 100 de grame de piept de curcan gatit cu usturoi, fara ulei

Am obtinut 592 de calorii din care:

  • 77 de grame de carbohidrati complesi din quinoa si simpli din broccoli
  • 44 de grame de proteine din quinoa, curcan si broccoli
  • 12 grame de grasimi din quinoa si pieptul de curcan

ATENTIE! Scopul acestei postari este intelegerea a cat, ce si de unde provin nutrientii si caloriile. Portiile si impartirea macronutrientilor din farfurie difera in functie de necesarul zilnic al fiecaruia si de cat sport sau tip de sport sau miscare faci saptamanal.

Mai multe sugestii gasesti la RETETE dar iti recomand un plan nutritional personalizat despre care ai mai multe detalii la SERVICII sau nutritie@roxanaradu.com