Quinoa alba cu legume si pastrav

Quinoa alba cu legume si pastrav

O reteta simpla si rapida pentru o masa principala a zilei cu toti macro nutrientii de care ai nevoie. Pentru 2 portii de quinoa cu amestec de legume, pastrav si legume congelate am folosit: 
– 1 pastrav proaspat de 400 grame 
– 2 lingurite amestec ardelenesc de legume
– 200 grame quinoa alba
– 400 grame mix legume congelate 
– 10 grame ulei de cocos

Pastravul l-am prajit in tigae cu 10 grame de ulei de cocos. Nici mai mult, nici mai putin pentru ca uleiul e ulei, indiferent de sursa si are doar grasimi deci trebuie consumat cu moderatie si integrat intr-un plan adaptat tie si corpului tau. Pentru ca am folosit un peste slab in grasimi mi-am permis sa il prajesc. Si prajelile implica ulei motiv pentru care trebuiesc moderate si ele.

Quinoa am fiert-o cu legumele congelate si amestecul de legume uscate timp de 10 minute. Iti dai seama ca a fiert quinoa cand semintele devin usor transparente si cu o mica “codita” alba.

Scurt si eficient, nu mi-a luat decat 10 minute, mai mult am pierdut timpul spaland vasele si aranjand alimentele pentru poze. Legumele congelate sunt la fel de bune ca cele proaspete, mai ieftine si mai usor de pastrat. Eu consum si va recomand in egala masura, de doua ori pe zi, legume proaspete si congelate.

O portie are 829 de calorii din care (macro nutrienti) 85 grame carbohidrati/glucide cu 10 grame fibre (din quinoa si legume), 50 grame proteine (din pastrav, quinoa, legume congelate) si 32 grame grasimi/lipide (din pastrav, quinoa, ulei de cocos).

P.S – portiile/impartirea macro nutrientilor, gramajele de mai sus si din imagine difera in functie de stilul de viata, necesarul caloric al fiecaruia dintre noi, cat sport si ce tip de sport practici.

Vezi mai multe retete si sugestii … aici …