Piersici versus geluri izotonice sau cu electroliti

Piersici versus geluri izotonice sau cu electroliti

Pentru cei dintre voi/noi care practica sporturi de anduranta (ciclism, alergare, triatlon, tenis, fotbal etc) si se antreneaza mai mult de 1 ora pe zi recomand consumul de carbohidrati simpli, intre 30-90 de grame pe ora. 

La meciuri, competitii, curse sau antrenamente grele/lungi folositi dupa prima ora geluri sau batoane energizante – 30 pana la 90 grame de carbohidrati pe ora, asta, in functie de marca, inseamna 1-2 geluri pe ora. E bine ca la antrenamentele mai grele sa testezi exact cu cate grame de carbohidrati/geluri pe ora te simti mai bine: 30 de grame, 40, 60 sau 90 grame. La fel, tot la antrenamente poti testa si ce tip de gel sau baton iti face mai bine. 

Alternativa la geluri sunt fructele, proaspete sau uscate, jeleurile si cam orice contine zahar, in diversele lui forme, fara proteina si lipide. Si mai ales fructele de sezon. Spre exemplu 4 piersici mari care cantaresc cca 400 de grame pot inlocui 2 geluri SiS de 120 de grame / 22 de grame de carbohidrati per gel.

Desigur intr-o cursa va fi mai greu sa consumi si sa iei cu tine fructe si de asta sunt eficiente gelurile, mai mult decat utile si la antrenamentele in zone in care nu ai acces la un magazin. In plus 400 de grame intr-o competitie poate fi o greutate care, dupa caz, iti poate ingreuna performanta si digestia. Gelurile de la Science in Sport România (vezi … aici … o varietate de arome, geluri energizante izotonice sau geluri energizante cu electroliti) sunt mai eficiente, usor de digerat, vin deja cu electroliti si sunt izotonice adica nu trebuie sa bei apa imediat dupa ce le consumi si au doar 0.6 grame de zahar. 

Daca vrei sa iti comanzi geluri sau orice alte produse de pe www.highenergy.ro @ High Energy Romaniafoloseste codul – radusandu15 – si ai reducere 15% (cu exceptia produselor care se afla deja la promotie). 

ATENTIE! Suplimentele sportive sunt suplimente si nu inlocuiesc alimentele dintr-o dieta echilibrata. In timpul efortului se consuma si apa cu electroliti sau vitamine, minerale nu doar apa simpla.