Paştele la CLUB

Admit, nu sunt cea mai religioasă fiinţă umană, defapt, conform teoriei nu sunt religioasă deloc. Nu dezbat tema religie din motive istorice plus – fiecare are religia lui. Însă revin la respect. Da, ştiu, am o problema în ultima vreme, cu respectul.

Aud reclamă la radio: Vino şi sărbătoreşte Paştele în club X pe 19 aprilie ….

Să îmi fie cu iertare dar cum mai exact sărbătorim Paştele în club? Ciocnim ouă la intrare? Ne ciocnim ouăle la intrare? Ne aşteaptă fete cucuiete pe tocuri cu cozonac şi pască? Amestecăm wisky, Redbull cu ouă? Încetez aici căci îmi zboară imaginaţia. Deja.

Oameni dragi, de când am ajuns să folosim sărbători religioase pretext pentru promovare cluburi de noapte? Parcă prin iarna îmi sugerau nişte amici să sărbătorim Craciunul în club Y. Repet, nu sunt religioasă, însă unele lucruri merită respectate pentru ceea ce sunt. Nu le înţelegi, nu eşti capabil să le respecţi?  Lasă-le aşa cum le-ai gasit. Sunt tradiţii, rămân tradiţii, cât or mai rămâne tradiţii. Sub nici o forma a nu se compara cu cele comerciale tip Valentines. Lasă-i pe cei care încă le mai respectă să îşi găsească liniştea pe care o merită. Măcar de două, trei ori pe an.

Şi nu neaparat pentru că aşa am fost crescută – sărbătorile precum Paşte, Crăciun sunt pentru a le petrece cu familia şi pentru a te bucura de linişte şi altceva decât ce iţi ofera rutina zilnică – ci pentru că sunt destule motive pentru a petrece în club, chiar nu e nevoie de împrumut cu conţinut religios.

Dacă aş fi adolescent şi aş căuta un motiv să merg la club, cât de în trend ar suna – Merg să sărbătoresc Paştele în club?12 thoughts on “Paştele la CLUB”