Palatul Mogoşoaia

Slujba pe care o prestez la revista Ideal Mariaj îmi permite (sunt foarte norocoasă şi recunoscătoare) să organizez şedinţe foto în diferite locaţii din ţară şi nu numai. Ajung şi eu astfel, după 3 ani de când locuiesc în Bucureşti, să vizitez şi să admir celebrul palat Mogoşoaia.

Să încercăm un mic tur în imagini.

Intrarea principală în palatul Mogoşoaia:

Curtea palatului:

Vedere de sus, din unul dintre turnuri:

O floare (magnolie?) frumoasă:

O chestie modernă căreia nu îi văd rostul:

Faţada palatului Mogoşoaia:

Divina vedere din faţa palatului Mogoşoaia:

Şi câteva elemente reprezentative stilului brâncovenesc, precum coloanele:

Sau alte elemente precum lespezi:

Revin, mergem la primul cadru.

Am revenit, între timp am supus modelele la chinuri:

Continuam presupusul tur cu alte elemente specifice:

Elemente decorative:

sau sculpturi:
6 thoughts on “Palatul Mogoşoaia”

 • Incep sa cred ca Great Expectations a fost filmat aici! (varianta cu Gwyneth Paltrow si Ethan Hawke, pe care o iubesc din tot sufletul), pentru ca mi se pare ca decorurile seamana izbitor cu cele din film… ma rog, exceptand partea cu lasatul in paragina dupa nunta esuata a doamnei Dinsmoor/ Havisham.

  Gandindu-ma la Martha Bibesco, incerc sa nu mi-o imaginez ca pe old lady Havisham, ci ca pe cineva care chiar a incercat sa renoveze, sa “reimprospateze” atmosfera palatului. Postase Octavian Coifan, demult, o fotografie superba (dintr-un Vogue de prin anii ’20…sper sa nu gresesc), infatisand-o pe Madame Bibesco stand pe ultima treapta a unei scari exterioare… (asa ca in imaginea din unul dintre pictorialele tale facute cu Alex Conu (cand tipa purta rochia lunga Lena Criveanu de la Iasi 2007 si parca avea parul impletit cumva intr-o parte).

  Cu alte cuvinte, imi place mult locul, desi inca nu am ajuns sa-l vizitez, pentru ca mi se pare o sursa buna de inspiratie.

  PS: minunat faptul ca permit folosirea imaginii Palatului in pictoriale. siiiiiiiiii abia astept sa vad cum v-a iesit sedinta foto!

 • Legate de floarea din imagine (magnolie?)- nu este, din cate stiu eu se numeste iuca de gradina sau de exterior si face acea tija plina de flori o data la cativa ani. Palatul este superb pacat ca nimeni nu face nimic in legatura cu cele 12 ha ale parcului palatului trecute ilegal in proprietatea primariei Mogosoaia, defrisate si transformate intr-o zona verde cu carari asfaltate care nu-si au rostul.

 • Salut!
  Foarte frumoasa locatia si foarte mare noroc cu jobul!
  Am si eu o intrebare: pentru a fotografia acolo ati platit vreo taxa sau cum merge treaba?
  Eu nu sunt angajata la vreo revista care sa imi dea ocazia asta, dar sunt curioasa daca poate face oricine isi doreste fotografii acolo si daca trebuie sa plateasca sau nu. Va rog sa imi raspundeti daca detineti vreo informatie, pentru ca tare mult mi-as dori sa fotografiez acolo 😀
  Si as vrea sa vad si eu rezultatul final, daca se poate 😀
  Multumesc si o zi buna!

  • Andreea – nu am platit taxe, ne-am inteles pe sistem barter – promovare reciproca. Poti incerca si tu nu cred ca ar fi vreo problema. Depinde ce le oferi in schimb,