Organizarea si nutritia

Organizarea si nutritia

Organizarea este esentiala in nutritie si mai ales nutritia sportiva care presupune sa mananci mai mult si implicit mai des. Cum imi place mie sa glumesc cu clientii, e ca un management de proiect, un tablou sau o carte reusita. Iti iese bine spre perfect cu cat esti mai bine organizat/a, un bun manager de proiect, cu cat asortezi mai bune paleta cromatica sau cuvintele si povestea.

Organizarea nu presupune doar gatit sau cantarit gramaje si incepe in primul rand cu lista de cumparaturi cu alimentele de care ai nevoie conform planului tau nutritional personalizat (fie ca vrei sa slabesti, sa ai mai multa energie, sa te refaci mai repede, sa iti imbunatatesti forma fizica etc) 

Inainte sa studiez nutritia sportiva si mai ales cursurile avansate, aveam tot timpul dilema asta cu “si acum ce mai mananc ca m-am saturat de paste si orez”. Sotul imi tot repeta “avem nevoie de carbohidrati”, eu nu intelegeam si constant ma presa “ce mai gatesc astazi”. 

Dupa multe incercari si experimente am ajuns la concluzia ca pentru noi cel mai eficient este sa mergem o singura data pe saptamana la cumparaturi, de preferat martea dupa amiaza cand supermarketurile sunt mai libere si s-a facut deja aprovizionarea cu alimente proaspete pentru noua saptamana. Incerc sa evit stresul cauzat de rutina asta cu zambete sau copilarii in joaca cu caruciorul. Ceea ce iti recomand si tie.