mic dejun cu zacusca, 162 kcal

mic dejun cu zacusca, 162 kcal

Desi poate fi considerata mai degraba o gustare sau cina, la cerea clientilor am luat in calcul si o alta varianta pentru micul dejun, mai exact clasica romaneasca de paine cu zacusca.

Zacusca folosita in calcule e facuta in casa si are mai multe grasimi decat in mod normal pentru ca in Moldova, de unde sunt eu, se foloseste mult ulei la gatit. Motiv pentru care am ales doar 1 felie de paine cu 50 de grame de zacusca din care avem:

  • 22 de grame de carbohidrati din painea integrale cu seminte si zacusca
  • 5 grame de proteine din painea integrala cu seminte
  • 6 grame de grasimi din paine si zacusca

Pentru continutul ridica de grasimi si scazut de carboidrati sau proteine, macro nutrienti esentiali, nu as recomanda zacusca ca cea mai buna varianta pentru micul dejun sau alta masa principala a zilei decat in cantitati reduse.

Pentru diversitate zacusca poate fi integrata in dieta fiecaruia mai ales daca e facuta in casa sau cu poveste si traditie.

ATENTIE! Scopul acestei postari este intelegerea a cat, ce si de unde provin nutrientii si kcaloriile. Portiile si impartirea macronutrientilor din farfurie difera in functie de necesarul zilnic al fiecaruia si de cat sport sau tip de sport sau miscare faci saptamanal.

Iti recomand un plan nutritional personalizat despre care gasesti mai multe detalii la SERVICII si nutritie@roxanaradu.com