linte verde, leustean, varza murata, 298 kcal

linte verde, leustean, varza murata, 298 kcal

In lipsa grasimilor din sursele de proteina animala, mancarea vegana sau de post poate avea mai multe kcal sau nu, dupa caz. Am ales lintea verde pentru ca e mai bogata in proteina, incompleta ce-i drept, dar e mai bine decat deloc.

In farfurie avem astfel:

-50 de grame de linte verde

-100 de grame de ceapa rosie

-50 de grame de leustean

-200 de grame de varza murata

-5 ml de ulei de masline

In total 46 de grame de carbohidrati din linte, ceapa, leustean si varza, 15 grame de proteina din linte, ceapa, leusteam si varza si 6 grame de grasimi din toate. Adica 298 kcal per portie. La un necesar zilnic de 2000 kcal ai avea nevoie de mai multe astfel pe portii pentru pranz sau cina sau poti folosi cantitati mai mari.

Lintea, ceapa si leusteanul le-am gatit impreuna. Peste varza murata am adaugat ulei de masline pentru extra gust si pentru necesarul zilnic de grasimi.

Se pot adauga condimente dupa plac, in general nu au multe kcal si consumul lor nu creste cu mult aportul zilnic.

Scopul acestei postari este intelegerea a cat, ce si de unde provin nutrientii si kcal.

Portiile si impartirea macronutrientilor din farfurie difera in functie de necesarul zilnic al fiecaruia si de cat sport sau tip de sport sau miscare facem saptamanal.

Daca nu stii ce sa mai mananci iti recomand un plan nutritional personalizat despre care gasesti mai multe detalii la servicii sau nutritie@roxanaradu.com. Pentru mai multe retete si sugestii vezi rubrica retete.