Leapsa #persoana iubita?

Iyli ma provoaca serios la:

Via Dexter, inspirata de –I’d do anything…a celor de la Firehouse…. o leapsa…..interesanta! Leapsa merge mai departe la: Roxana, Miruna, Marie Jeanne, Idaho, la Adrian , la Fanel, la Artistu, Bogdan , Emil Dragota si la tine, daca iti face cu ochiul. De-abia astept sa va citesc!

Prin urmare avem:

Care este cel mai mare sacrificiu facut pentru o persoana iubita?

1. Care este cel mai mare sacrificiu care l-ai facut pentru o persoana iubita? Ce a trebuit sa suporti?

si

2. Ce sacrificiu ai fi dispus sa faci pentru o persoana draga

Raspuns:

Pentru persoana iubita, cu adevarat (desi sincer nu am mai vazut, nu am mai intalnit de ceva ani, mai ales in Romania – iubire adevarata) sau in adevaratul sens al cuvantului – faci orice. Nu exista limite. Si sincer, odata ce ai facut un sacrificiu care ti s-a parut imposibil, va veni si urmatorul, mult mai greu, mai intens etc.

Nu exista sau nu ar trebui sa existe limite pentru cineva drag, cineva pe care iubesti. Ca nu stim noi ce este dragostea adevarata, fie ea de mama, copil, tata, frate sau sot, e cu totul altceva.

Predau leapsa cui pofteste si are curajul sa isi listeze sacrificiile. Multumesc.20 thoughts on “Leapsa #persoana iubita?”

 • 1. Pentru persoana iubita as face orice ( am facut deja o gramada , inclusiv mic-dejun la pat ).

  2. La persoana iubita i-as ierta si o infidelitate , daca s-ar intimpla accidental

 • Leapsa aceasta e o ispita la lauda de sine si tenteaza omul sa spuna cu totul si cu totul altceva decat realitatea….

  Ce am facut eu sau altii nu cred ca este un subiect de discutie publica; dar asta e parerea mea, nu trebuie sa fiu luat prea in serios.

 • Aveti dreptate:) cu prima intrebare:D
  dar a doua este totusi interesanta
  am si taiat prima intrebare

  a doua nu te pune in evidenta pe tine ci te pune in situatia ipotetica de a spune care este limita….. ce anume nu ti-ar placea

 • @ Dexter – daca este ceva, orice, care limiteaza iubirea pentru cineva, atunci nu este Iubire. Este orice altceva, dar nu Iubire.

  Daca poti sa completezi enuntul “il / o iubesc pentru ca….. “atunci nu este Iubire. Pentru ca lipsa ……. (ce ai completat tu) este exact trecerea de limita aceea de care spui.

  Scuze RR, dar nu am rezistat ispitei sa raspund.

 • Din anumite puncte de vedere ai dreptate din altele nu:)

  Iubirea este un sentiment si are la baza o motivatie. Nu esti trist asa fara un motiv. Nu esti fericit fara niciun motiv.(decat doar daca esti bolnav.. suferi de depresie sau cine stie ce boala).

  Iubirea la fel ca alte sentimente are si ea un motiv. Nu poti sa iubesti pe cineva daca te-a inselat de 10 ori….

  Iubirea ca orice sentiment dispare. Daca acuma esti trista si ieri ai fost bucuroasa nu poti spune ca nu ai fost trista.

  Daca spui ca iubirea e un sentiment fara motive e ca si cum ai spune ca iubirea este o reactie a organismului.

  Citat de pe wikipedia:
  Astfel se poate vorbi de fenomene neuroendocrine sub coordonarea diencefalului, luând naştere în hipofiză opiate endogene (care determină starea de euforie). Din cadrul substanţelor mesagere a euforiei se pot aminti „dopamina”, „adrenalina” şi „substanţele endorfine” care declanşează mai departe o producţie de hormoni sexuali ca testosteron crescând apetitul sexual, care este stimulat şi pe calea olfactivă prin „feromoni”, scăzând nivelul serotoninei (împreună cu adrenalina şi noradrenalina sunt „monoamine”, hormonii de stres), reacţii asemănătoare apar în cazuri de îmbolnăvire, ceea ce determină faptul că îndrăgostiţii nu mai pot gândi normal (stare de drogare). Din statistici s-a observat că cea mai crescută rată a divorţurilor este după patru ani de căsnicie. După această perioadă preiau rolul la femei oxitocina şi la bărbaţi vasopresina, care împreună cu endorfinele întăresc sentimentul de dragoste care se transformă într-o formă a prieteniei şi încrederii în partener.

  Oare sa fie doar niste hormoni/substante care ne intuneca gandirea?

 • pentru persoana pe care O IUBESTI nu sacrifici nimic, ceea ce faci e natural. A sacrifica inseamna sa simti lipsa/pierderea a ceva. iar pentru omul pe care IL IUBESC mi-as da viata fara regret.

 • Darael – nu e nevoie de scuze deloc.

  Dexter – pai chiar nu conteaza daca au logica sau nu ..

  Arhi – sacrificii sunt vazute de cei din jur cred. Sau teoretic vorbind … desi suna mult mai adevarat ce spui tu.

 • Cel mai mare sacrifiu?…sa o/ l las in pace!
  Ce a trebuit sa suport?…inmormantarea lenta si succesiva a tuturor sperantelor si iluziilor!
  Daca-mi cere; nici unul!
  Daca are nevoie; tot ce sunt in stare!

  Suna cam sententios dar am cautat conciziune!