La pândă, un magnific 600 și păsările

Unul dintre cele mai frumoase cadouri pe care le-am primit anul acesta de ziua mea a fost joaca de o zi cu un magnific 600 de mm. Mulțumesc lui Silviu și lui Eros pentru minunatul cadou. Ce a ieșit din joaca mea cu un 600 am publicat în albumul de … aici … Bleaga e a rămas mic copil însă rămâne preferata mea până în ziua magică când voi deține un 600. Peste câțiva ani lumina ce-i drept.

Stârc de noapte

Sâmbătă dimineața am încadrat răsăritul și prin obiecitvul tele al Blegii (230 mm) și prin magnificul de 600 mm. Diferența? Mai vizibilă decât îmi imaginam.

Răsărit prin 230 mm

Răsărit prin 960 mm

Maestrul Silviu ne-a condus apoi spre balta Afumați 5 unde în primele ore ale dimineții am încercat pânda printre trestii, fotografiind cu elan minunatele păsări ce serveau cu oareșcare precauție, micul dejun. Unele mai timide. altele mai îndrăznețe, altele mai istețe. O adevărată plăcere să le studiezi mișcările și tabieturile zilnice.

Stârc de noapte

Stârcul de noapte (Nycticorax nycticorax), deloc timid și conștient parcă de prezența camerei mi-a pozat îndelung în toate pozițiile, cu accent pe profilul drept, care culmea îl și avantaja cel mai bine.

Profil de stârc

Stârc de noapte plonjând spre pradă

Cu gura plină …

Stârcul pitic (Ixobrychus minutus) extrem de timid, ascuns mereu printre crengi și trestii, alături de partenera sa. Cred.

Stârcul pitic

Stârcul cenușiu (Ardea cinerea) leneș și ciudat de inteligent. Urmărea atent mișcările albatroșilor și ale pescărușilor și le fura prada când le era lumea mai dragă.

Stârc cenușiu

Nu exagerez dar cred că și mai mult de o oră a râmas nemișcat în așteptare. Eu una l-am urmărit prin obiectiv o bună bucată de timp, în care și-a făcut toaleta, și-a dres penele, rimelul etc

Acrobație

Și după aproape o oră de pauză, în câteva secunde a detectat prada și s-a înfipt în ea. Așa din senin, când nici nu mă așteptam.

Spre pradă

O prea frumoasă lume, mult mai magică decât a noastră, pe care am avut binecuvântata onoare să o descopăr într-o banală zi de sâmbătă. Și ziua mea a devenit și mai magică mulțumită unei ciori sure (corvus corone) care mi-a dat voie să o salvez.

Corvus Corone captivă

Corvus corone L.

Și unui bebe mic de cioară sură, pe care l-am găsit în apă, și care mi-a dat și el voie să îl încălzesc și să îl pup dulce pe căpșor.

Pui de corvus corone

O zi magică ce mai. Să îți tot faci ziua de naștere astfel. Mulțumesc prietenilor și mulțumesc și păsărilor.25 thoughts on “La pândă, un magnific 600 și păsările”