Juriul și echipa de zâne

Deci se poate să fiu și zână. Am primit invitația, am acceptat. Normal. Cine nu vrea să fie zână. Despre ce este vorba mai exact: Dietetik propune cititoarelor sale (și nu numai, oricine se poate înscrie și vă încurajez, o să explic și de ce) concursul ”Te facem zana intr-o luna” și personal am fost invitată să fac parte din juriu alături de Alina, Daniela, Sana și Miruna.

Inițial am crezut că este vorba despre un simplu concurs de slăbit însă joia trecută când am participat la un cocktail organizat de Dietetik pentru juriu, sponsori și echipa de zâne ce susțin acest concurs, mi-am schimbat puțin (puțin mai mult) părerea și nu numai că am savurat informații noi și utile, dar am început să pun altfel problema sănătății și a slăbitului.

Adică eu una chiar nu știam că datorită glicemiei scăzute devii agresiv, că există ceai de aloe vera care mai e și divin de gustos și că lucerna și ovăzul pot fi consumate benefic și de rasa umană. Astea sunt doar câteva dintre cele aflate de la cei care susțin acest concurs Medicover, Keiko Slim Spa, FLP și Casa Natural.

Mă gândesc că dacă eu am obținut informațiile acestea la o discuție deschisă ce a durat o oră și ceva, câștigătoarea concursului va beneficia într-o lună de o adevărată schimbare fizică și psihică. Deja sunt geloasă. Sunt lucruri pe care ar trebui să le știm nu numai dacă vrem să slăbim ci mai ales dacă vrem să ne menținem corpul sănătos într-o perioadă în care domină și sunt mult mai accesibile și mai ieftine cipsurile, sucurile artificiale, burgerii și mâncarea tip fast food. Îmi e mult mai ușor să cumpăr de la colțul blocului o sticlă de Coca Cola decât o cutie de ceai de aloe vera deși peste ceva ani mai mult ca sigur îmi voi blestema alegerea. Nu, nu e la modă să fii eco, să trăiești și să mânânci sănătos, e o necesitate și mai mult decât atât esența evoluției umane. Dacă consumau Coca Cola în preistoric sigur nu apucam epoca de aur. Nu?

P.S – primit și o invitație, de la Modus, la concertul lui Elton John. Să mă duc, să nu mă duc e întrebarea. Mulțumiri pentru invitație.