iaurt, chia si catina pentru mic dejun sau gustare

iaurt, chia si catina pentru mic dejun sau gustare

Iaurt, seminte de chia, catina cu miere de albine pentru mic dejun sau gustare in functie de necesarul tau caloric si macronutritional.

Daca nu ai timp sa iei micul dejun acasa il poti lua cu tine si il savurezi in pauze pana la pranz. Sau dupa un antrenament daca nu folosesti bauturi de refacere.

Semintele de chia sunt o sursa excelenta de carbohidrati si proteine, extrem de bogate in fibre deci ideale pentru sportivi sau persoanele care vor sa adopte un stil de viata sanatos. 

Un alt atu al semintelor de chia este continutul ridicat de antioxidanti (conform US National Library of MedicineNational Institutes of Health si SicenceDirect, acesti antioxidanti protejeaza grasimile sensibile din seminte de rancezire.

Chiar daca suplimentele cu antioxidanti sunt ineficiente, ingerarea acestora direct din hrana are efecte pozitive superioare asupra sanatatii conform unui raport al JNCI – Oxford Journals.

Catina are un continut bogat de antioxidanti si vitamine, in special vitamina C. Mai exact, in 100 de grame de fructe de catina se regasesc intre 400 si 600 mg de vitamina C, aproximativ de 10 ori mai mult decat in portocale.

Potrivit celor de la Food and Nutrition Journal, catina mai contine si vitamina A, Omega-6 si Omega-7, alfa-tocoferol, cantitati ridicate de vitamina E si carotenoide, minerale (potasiu, fier, calciu, sodiu, magneziu, zinc, seleniu), aminoacizi, flavonoizi, monozaharide, glicerofosfolipide, fitosteroli si compusi polifenolici.