GLK ziua 1

De parcă nu m-aş fi învăţat minte încă şi din seria – niciodată să nu spui niciodată – prima maşină pe care am onoarea să o testez oficial (pe o perioadă considerabilă nu doar câteva ore cum a fost primul prim test de … aici … ) este Mercedes Benz GLK.

Spun din seria – niciodată să nu spui niciodată – pentru că până acuma am evitat pe cât posibil şi nu mi-a plăcut niciodată ideea de Mercedes, exceptând  clasa G … pentru aspect şi pentru că am auzit că fac minuni pe coclauri. Poate ajungem într-o bună zi să testăm şi un G. Ştii cum e, nu poţi fi şi fan BMW şi fan Mercedes.

După ce mulţumită Mercedes Benz România am participat la Săptămâna Modei Paris 2009 în calitate de blogger, zilele care urmează voi merge la evenimente mondene cu un preafrumos GLK negru.

Nu, nu l-am abandonat pe D.D doar am ajuns la concluzia că îl chinui prea mult în traficul de Bucureşti şi că merită şi el o pauză. Dar să revenim la jurnalul primei zile:

14.22 – cu mare tristeţe l-am lăsat pe D.D în compania câtorva dame din clasa E de la Mercedes Benz (poate se mai cizelează şi el un pic cu ocazia asta, că prea sălbatic e)  şi am făcut cunoştiinţă cu GLK, un băiet negru, cuminte şi elegant. Până acum toate bune, nici nu ne iubim dar nici nu ne urâm. Stă cuminte şi aşteapă să termin eu serviciul, să pot să îi fac câteva poze decente şi să îl scot la un coctail.

glk si DD

14.35 – încerc să aflu cât mai multe tehnice despre GLK.

15.02 – avem tehnice:

Motorul diesel în 6 cilindri, GLK 320 CDI, este prevăzut cu tehnologie common rail şi dezvoltă o putere de 165 kW (224 cp), având un cuplu de 540 Nm. GLK 320 CDI accelerează de la 0 la 100 km/h în 7,5 secunde, având un consum mixt de 7,9 l/100 km şi un nivel de emisii de 209 g/km.

D.D are şi el 6 cilindri dar mai puţini kw şi mai mulţi cmc – 131 şi 3400. Deja îl simt extrem de gelos pe băiatul asta GLK.

16.32 – mergem cu frumuseţea de GLK la dentist, dentist pentru mine nu pentru el, după care mergem acasă să ne aranjăm ca o doamnă şi să mergem la eveniment Internetics şi BeerTweetMeet. Dacă facem rost de laptop poate punem şi poze cu băietu asta GLK.

glk

Semnat condica la evenimentele de mai sus, plus lansare Samsung Omnia II, toate minunat organizate însă inima îmi stătea mai mult la condus GLK -ul prin oraş. Claudiu ne-a surprins în flagrant:

glk prin oras

Ştiu că e oarecum piţiponcesc, conform mentalităţii românului, să pui poze cu tine şi maşina, însă imaginea de mai sus este o  dedicaţie specială pentru Sorin, cam singurul care susţine ideea de “femeie care testează maşini”. Mulţumesc Sorine. Dar ne-am întors conştiincios la eveniment, eu şi Adina, colega mea de test GLK.

Concluzii după prima zi:

  • nu i-aş da nota 10 la design exterior GLK-ului, probabil pentru nu are formele mele preferate, însă cert e că lumea întoarce capul după maşină. Şi îl întoarce bine, mai ceva de 165 de grade.
  • e atât de delicat şi armonios construit încât abia simţi gropile sau pavajul. Mie îmi plac gropile dar nu cele din oraş, asfalt.
  • ce mi-a placut cel mai mult şi ce m-a impresionat la motorul diesel pe care îl are, e felul în care se comportă în cele câteva secunde cât îi ia să ajungă  de la 10 km/oră la 90 km/oră. Despre senzaţia pe care o experimentezi în cele câteva secunde nu are rost să comentez, cine ştie ce înseamnă un motor adevărat înţelege, cine nu îşi poate imagina ceva de genul – te aşezi comod pe scaun, dai capul pe spate, apeşi pedala la maxim şi … începi să zbori.


31 thoughts on “GLK ziua 1”