Festivalul Kamikaze Trial OffRoad

Mi-am zis să las munții și să mă întorc la vechea dragoste – pe coclauri cu 4×4 sau offroad – și am decis ca sâmbătă să semnez condica la prestigiosul festival Kamikaze, cunoscut și sub denumirea de Festivalul internaţional de zbor şi sport extrem Giurgiu 2010. Mi-am mai zis și că o să stau cuminte și nu o intru în traseu, mai ales că în drum spre Giurgiu D.D-ul pendula (eu i-am zis bălăngăneală dar băieții m-au corectat pentru avantaj eu, sau ei?) destul de grav cu verdict clar – amortizoare pe moarte. Când însă am ajuns în fața apetisantului traseu de trial desenat în profil de Simex de echipa Kamikaze, am uitat subit de durerile D.D-ului.

Traseul de trial Giurgiu 2010

Eu îl credeam nemuritor și invincibil pe D.D și drept e că a luptat vitejește în cursele de acomodare cu traseul de trial, dovadă și secvențele surprinse de Light:

Dar a cedat fix în tura cronometrată, parcă amenințându-mă că el când nu are chef, nu are chef. Sau cum bine le zice Ocserver: penca fix la tura cronometrata, Roxana a trebuit sa iasa din traseu, iar la sumara examinare a fundului (again, ocsedatilor care sunteti, al masinii!!!) amortizorul era rupt din suportul superior, arcul atarna duios peste punte …

Arcul D.D-ului

Colegii de offrodeală (Amaru, Ocserver, Alf, Iulian, Filip, Sensei, Silviu și restul, cărora îmi cer scuze pentru că nu le mai rețin numele dar le mulțumesc sincer pentru ajutor) au încercat să-l resusciteze pe D.D.

Amortizorul D.D -ului

Așa că am rămas să admirăm mai departe vitejia altor piloți mai competenți ca mine și bravurile acaretelor nevătămate. Și mai pe seară ne-am întors cu coada între picioare la București, mă rog cu amortizorul între picioare. Dar nu ne plângem, căci cât a fost, a fost frumos și cu adrenalină în vene cât cuprinde, cum au prezis și organizatorii.

Duminică ne-am recăpătat amortizorul, așa perforat și bolnav cum e el,  sub privirea atentă a unei gâze și mulțumită lui Andi.

Gâza

Ciudate sentimente mai încearcă are omul când îi e vătămată mașina, căci simțeam durerea D.D-ului până și prin pedală.

P.S – mulţumiri Părăguşului şi Augustinului pentru săritul rapid în ajutor.
7 thoughts on “Festivalul Kamikaze Trial OffRoad”