Diham, Bucegi și o iarnă de poveste

Am descoperit că iarna poate fi ca în poveste și în varianta alb/negru/gri. Are nevoie doar de efecte speciale – dantelă din zăpadă:

Prima tură de iarnă după o prea lungă pauză de munte, prima tură din 2012, am săvârșit-o cu prietenii de suflet și mulțumită ATGR-iștilor în munții Bucegi, pe variantele: Bușteni (885 m) -Cabana Gura Diham (987 m) -Cabana Diham (1320 m) și Cabana Diham – Predeal Râșnov – Predeal. Cabana Diham și o cabană de vânători de munte ne-au fost gazde.

Muntele și cerul s-au întrecut ca de obicei în a-mi oferi mie și preaiubitei mele Bleaga, un spectacol greu de suprins în imagini.

O întrecere aprigă între un apus aprins și dezlănțuit pe crestele munților și un cer de un albastru senin de perfect ce se oglindea liniștit în pădurea îmbrăcată în dantelă de zăpadă și zăpadă din dantelă.

Am râs sănătos, am râs sănatos cu prietenii de suflet, am savurat slănină și ceapă, am învățat să fac mai multe tipuri de adăposturi pe munte și am luat și locul II la concursul de orientare nocturnă organizat de ATGR – Asociația Turistica Ghizii României.

Mai multe fotografii în albumul de … aici

 4 thoughts on “Diham, Bucegi și o iarnă de poveste”