Deci ce fac cu Bleaga?

Cum mărturiseam mai jos, a sosit Bleaga:

43485977

Respectiv un Sony DSC R1 şi tot ce se vede în imaginea de mai sus. După ea a sosit şi:

From: Blegoo
To: BlegooPR
Subject: Blegoo Digital Camera (code name – “Bleaga”)

Dear Roxana:

Just a few thoughts on the upcoming project:

1) This will be entirely designed and run by you;
2) Think “purpose” – why are you doing it (the project);
3) Expectations: before launching, set targets;
4) Manage project: do not expect to run by itself;
5) “Why,” “How,” “When,” “Where;”
6) Not a “mioritic” project;
7) Good Luck!

Once again, I remind you that you will be responsible for all phases of the project, from the initial stages, including planning, all the way to the final results.
Any expectation of help from the home office, under any circumstance, should not be relied upon.

Failure is not an option.

SS – Indescifrabil

Acum stau să îmi storc creierii cum să demarez proiectul Bleaga.

Deci AJUTOR!26 thoughts on “Deci ce fac cu Bleaga?”

 • nupl cunosc pe om decat din ce-mi spui tu, dar din ce spui tu nu pot lua asta decat ca pe un mare compliment :))

  idei de finalitate:

  – promovarea blegoo.com
  – un concurs foto avand ca scop atragerea in socializare a unui grup de pasionati foto si ca premiu alegerea unuia dintre ei ca expozant final intr-o carciumioara la sosea
  – un review comparativ complet si competent pe teme de echipamente foto (cam bleah)
  – pornirea unei serii de intalniri foto centrate in jurul Bleagai (pe dictonul consacrat “mi-am luat scule, acu’s dashtept” – sau “cum sa intelegem mai bine unde se termina talentul si unde incep dotarile” 🙂 )
  – etc.

 • Am postat un comentariu dar văd că nu a apărut. Spuneam să îl rogi pe şeful tău , Blegoo să-ţi forward-eze un mesaj pe care i l-am trimis în urmă cu câteva săptămâni şi în care îi dădeam câteva sugestii în legătură cu acest proiect.

  Între timp am găsit textul respectiv şi îl postez aici. Deci:

  M-am gandit la cateva lucruri pentru cazul in care tema concursului ar fi: “Ia sa vedem de ce esti in stare daca ai o camera capabila!”

  – In primul rand nu ar trebui acceptate modurile de lucru non-creative, adica automat si preset-uri. MAi precis omu’ sa exploateze la maximum modurile Manual (M), Aperture Priority (Av) sau Shutter Priority (Tv). Altfel nu are rost sa folosesti o astfel de camera.

  – Participantul ar trebuii sa testeze cam toate posibilitatile camerei asta implicand realizarea principalelor tipuri de fotografii: peisaj, portret, macro, fotografie de noapte, street photography, fotografie cu subiect in miscare.

  – La fiecare fotografie sa fie specificate distanta focala, timpul de expunere, diafragma si ISO folosite.

  – Photoshop-ul sau alte programe sa fie folosite cat mai putin, iar in caz ca sunt folosite sa se specifice ce anume s-a executat asupra imaginii.

  – Daca fotografiile vor trebui expuse pe un site comun, atunci ele trebuie sa fie salvate la aceleasi dimensiuni si rezolutie.

  – Sa nu uitam de problema drepturilor de autor pe care le-ar pretinde cei care incarca fotografii pe un astfel de site.

  – In varianta in care fiecare participant ar face un review pe blogul sau lucrurile ar fi mai simple, dar va trebui apreciata calitatea recenziei si cat de completa este aceasta in descrierea posibilitatilor camerei.

  Referitor la cat timp ar trebui tinuta camera de fiecare paricipant cred ca cel mai potrivit ar fi 2 saptamani, pentru ca o luna ar incetini desfasurarea si ar duce la scaderea interesului pentru concurs.

  Cam atat pentru inceput!

 • Fa un concurs adresat celor care n-au camere profesionale (adica non-DSLR). Deci fotografii facute cu sapuniere, ca ei au nevoie de echipamente.
  In photoshop da voie doar la contrast, curves, level, channel mixer. black & white, si MAXIM 3 LAYERE. fara lens blur. accepta RAW-uri, daca camera poate.
  E nevoie de photoshop daca te restrangi la sapuniere.
  Tema concursului: “Moda si stil _surprinse_ pe strazile orasului/bucurestiului”.
  Asta daca am eu bine ce trebuie sa se intample cu Bleaga (premiu la concurs?)

  Daca trebuie facut ceva centrat in jurul bleagai, e mai simplu: photoshoot de moda, ghidat de un fotograf profesionist in diverse locatii (outside/studiu), model profesionist. Iar participantii pe rand fac fotografii in jurul bleagai.

  My 2 cents 🙂
  G.

 • Vreau sa imprumut si eu cutia aia 2-3 zile. Nu de alta, da-s curios de ce trebuie sa fie atat de mare camera aia. Pe bune, dihania aia e mai grea decat camera cu care lucrez zi de zi 🙂
  Ne vorbim 😉

 • Pingback: CNKD 2012 | R.R
 • Pingback: In atelier | R.R