Cresterea glicemiei la copilul sportiv 

Cresterea glicemiei la copilul sportiv 

Daca tanarul tau sportiv (sau tu, de fapt) nu este diabetic, corpul lui va face fata in mod natural si eficient fluctuatiilor nivelului de glucoza din sange.

Cand consumam carbohidrati, ne creste glicemia.

Cu toate acestea, organismul nostru raspunde secretand insulina din pancreas pentru a normaliza nivelul de glucoza din sange.

Exercitiile fizice cauzeaza, de asemenea, o crestere a glicemiei, ajutand la transportul glucozei catre muschii nostri care se antreneaza.

In consecinta, zaharul mai mare si carbohidratii usor digerabili consumati in si in jurul antrenamentului sustin performanta si recuperarea tinerilor atleti, oferind o sursa de energie rapida si mentinand un indicator de combustibil completat.

Deci, in timp ce carbohidratii complecsi sunt ideali pentru majoritatea meselor, optiunile usor digerabile (adesea mai bogate in zahar) sunt benefice in preajma exercitiilor fizice.

Contextul este intotdeauna cheia cand vine vorba de nutritie.

Sucul de portocale (mai bun decat o cola, in ciuda a ceea ce anumite personae celebre ar putea sugera), batoanele de cereale, jeleu-urile, bananele, gustarile crocante de orez si bauturile cu electroliti sunt alegeri excelente in si in jurul antrenamentului.

Insa cea mai importanta este nutritia sportiva. Cum ajuta nutritia sportiva? Simplu! Performanta sportiva, fie pentru copii sau adulti, amatori sau profesionisti, recuperare mai rapida si mai usoara, eficienta antrenamentelor, un stil de viata sanatos si multe, multe alte motive despre care poti citi pe larg pe pagina PLAN NUTRITIONAL PERSONALIZAT PENTRU CEI CARE FAC SPORT.