Creatina cu Beta Alanina pentru sporturile de anduranta

Creatina cu Beta Alanina pentru sporturile de anduranta

Una dintre cele mai eficiente combinatii pentru sporturile de anduranta este beta alanina cu creatina. Impreuna, desi se iau in doze diferite, ajuta performanta ta fizica, cresc rezistenta la efort, forta, viteza, rezistenta la ruperi de ritm, cam tot ce ai nevoie intr-o competitie sportiva de anduranta cum ar fi o cursa de ciclism de sosea, un maraton de mountain bike, un concurs de cross country pe mountainbike, chiar si cursele de ciclocross, maratoane, semi maratoane sau ultra maratoane de alergare, triatlon, tenis, fotbal etc.

Am luat si in trecut combinatia aceasta, mai exact anul trecut dupa ce am terminat studiile de nutritie sportiva avasata, insa pentru prima oara am simtit doar anul acesta o diferenta majora si o in fapt … o diferenta cu Science in Sports si Grenade de la High Energy Romania.

Cum? Mai multa rezistenta la efort prelungit (antrenamente lungi de peste 3 ore cu altitudine sau competitii de peste 2 ore), mai multa forta (2018 este primul an din cei 5 de cand fac ciclism cand am reusit sa fac 10 sprinturi curate la antrenamente).

Cum se explica asta? Rata de absorbtie a suplimentelor si calitatea acestora, faptul ca sunt testate si aprobate de programe speciale anti doping.

Cui recomand acesta combinatie? Acelora dintre voi care de antreneaza minin 4-7 ore pe saptamana, minim de 3 ori pe saptamana, merg la competitii sportive si curse mai lungi de 1 ora, practica sporturi de anduranta precum ciclism, alergare, triatlon, tenis, fotbal etc

Ce este beta – alanina? Beta Alanina este un aminoacid non-esential care se gaseate in mod normal in organismul uman sau in alimente. Beta Alanina se combina cu L-Histidina, ajutand la cresterea rezervelor de carnosina. L-carnosina este un antioxidant (neutralizeaza si dezarmeaza radicalii liberi, responsabili pentru atacarea celulele de ADN. De asemenea,  ajuta la chelatizarea metalelor ionice, stimuleaza sistemul imunitar, reduce si previne deteriorarea celulelor) si un agent antiinflamator. Beta Alanina poate chiar preveni si formatea acidului lactic, reduce oboseala la nivel muscular, creste forta musculara si puterea. Este recomandata sprinterilor, pentru sporturile de anduranta si de echipa si celor care practica culturism sau fitness.

SiS Beta Alanina de la High Energy Romania contine 100% Beta Alanina pura si este testata si certificata prin programul international anti doping Informed Sport Evolved Certification. Mai multe detalii si pret … aici …  

Cum se foloseste beta-alanina? Doza zilnica de 4-6 grame, inainte de antrenament sau competitie sportiva, pentru 10-12 saptamani cu pauza de 1 luna dupa care se reia protocolul. Efecte negative? Nu exista inca studii care sa ateste efectele negative ale suplimentarii cu beta alanina, singurele efecte vizibile fiind senzatii de furnicaturi in prima saptamana.

beta alanina, science in sport romania, high energy romania

Ce este creatina? Unul dintre cele mai studiate suplimente sportive, creatina este produsa in mod natural de corpul umansi se gaseste in alimente precum carnea rosie si peste. Creatina asigura corpului energie in timpul efortului, creste masa musculara si reduce starea de oboseala. Mai exact (conform High Energy Romania) ajuta la regenerarea rapida (resinteza) a adenozin trifosfatului (ATP). ATP-ul reprezinta sursa de energie a corpului, insa, rezervele sunt limitate si este necesara resintetizarea continua a ATP-ului, ce poate dura mult timp. Atunci cand ATP-ul dintr-o celula musculara este epuizat, acea celula nu se mai poate contracta. Exista mai multe metode prin care organismul isi reface rezervele de ATP, insa cea mai rapida metoda, in lipsa oxigenului, este creatina fosfat. Prin cresterea cantitatii de creatina se accelereaza regenerarea ATP, ce rezulta in mod direct in eliberarea si punerea la dispozitie a unei cantitati mai mare de energie. Pe scurt, creatina imbunatateste capacitatea muschilor de a-si pastra forta in timpul antrenamentelor intense. Aceste perioade sunt insa scurte din cauza capacitatii limitate a celulelor de a stoca creatina. Este recomandata sprinterilor, pentru sporturile de anduranta si de echipa si celor care practica culturism sau fitness.

Grenade Creatina Monohidrata de la High Energy Romania are o puritate de 99% fara material de umplutura adaugat sau agenți de ingrosare, fiind absorbita cu usurinta de catre organism si este testata si acreditata prin programul anti-doping Informed Sport. Mai multe detalii si pret … aici … 

Cum se foloseste creatina? Creatina mohohidrata se consuma dupa antrenament sau competitie sportiva, doza zilnica este de 5 grame pentru o perioada de 12 saptamani dupa care se face pauza 1 luna si se reia protocolul.

Daca va intrebati de ce e nevoie de suplimente in loc de beta alanina si creatina din alimente, raspunsul e simplu! Pentru ca ar insemna sa consumati foarte multa carne, carne care vine cu multa grasime si fara un plan nutritional adaptat poate usor depasi limita normala zilnica de 30% din aportul de nutrienti. Spre exemplu pentru doza zilnica de creatina de 5 grame ar trebui sa consumi minim 1/2 kg de somon. 500 de grame de somon inseamna 1040 de calorii sau 40 de grame de grasimi. Pentru doza zilnica de 4-6 grame de beta alanina ar trebui sa consumi alte (circa) 300 de grame de carne de curcan. Pe langa acestea ramane rata de absorbtie, mai ales dupa efort intens, unul din beneficiile suplimentelor sportive.

ATENTIE! Acestea sunt suplimente sportive si nu inlocuiesc o dieta sanatoasa, nu ajuta in performanta sportiva daca nu sunt consumate impreuna cu alimente care sa iti asigure necesarul zilnic de nutrienti (macro, micro si fitonutrienti). Pentru asta ai nevoie de un plan nutritional personalizat iar … aici … am mai multe detalii.

P.S – daca vrei sa comanzi produsele de mai sus (sau orice alte produse) de pe www.highenergy.ro foloseste codul – radusandu15 – si ai reducere 15% (la orice produs care nu se afla deja la reducere).

Studii de referinta: