Creatina cu Beta Alanina pentru sporturile de anduranta

Creatina cu Beta Alanina pentru sporturile de anduranta

Una dintre cele mai eficiente combinatii pentru sporturile de anduranta este beta alanina cu creatina.

Impreuna, desi se iau in doze diferite, ajuta performanta fizica, cresc rezistenta la efort, forta, viteza, rezistenta la ruperi de ritm, cam tot ce ai nevoie intr-o competitie sportiva de anduranta cum ar fi o cursa de ciclism de sosea, un maraton de mountain bike, un concurs de cross country pe mountain bike, chiar si cursele de ciclocross, maratoane, semi maratoane sau ultra maratoane de alergare, triatlon, tenis, fotbal etc.

CUM? Mai multa rezistenta la efort prelungit (antrenamente lungi de peste 3 ore sau/si la altitudine sau competitii de peste 2 ore), mai multa forta.

Cum se explica asta? Rata de absorbtie a suplimentelor si calitatea acestora, faptul ca sunt testate si aprobate de programe speciale anti doping.

Cui recomand acesta combinatie? Acelora dintre voi care de antreneaza 4-7 ore pe saptamana, minim de 3 ori pe saptamana, merg la competitii sportive si curse mai lungi de 1 ora, practica sporturi de anduranta precum ciclism, alergare, triatlon, tenis, fotbal etc

Ce este BETA – ALANINA? 

Beta Alanina este un aminoacid non-esential care se gaseate in mod normal in organismul uman sau in alimente.

Beta Alanina se combina cu L-Histidina, ajutand la cresterea rezervelor de carnosina. L-carnosina este un antioxidant (neutralizeaza si dezarmeaza radicalii liberi, responsabili pentru atacarea celulele de ADN.

De asemenea,  ajuta la chelatizarea metalelor ionice, stimuleaza sistemul imunitar, reduce si previne deteriorarea celulelor) si este si un agent antiinflamator. 

Beta Alanina poate chiar preveni si formatea acidului lactic, reduce oboseala la nivel muscular, creste forta musculara si puterea. Este recomandata sprinterilor, pentru sporturile de anduranta si de echipa sau celor care practica culturism sau fitness.

Dintre toate produsele pe care le-am folosit si testat, in competitii sportive de ciclism sau la antrenamente, recomand Science in Sport Beta Alanina de la High Energy Romania. Contine 100% Beta Alanina pura, este testata si certificata prin programul international anti doping Informed Sport Evolved Certification.

beta alanina, science in sport romania, high energy romania

Cum se foloseste beta-alanina? Doza zilnica de 4-6 grame, inainte de antrenament sau competitie sportiva, pentru 10-12 saptamani cu pauza de 1 luna dupa care se reia protocolul. 

Efecte negative? Nu exista inca studii care sa ateste efectele negative ale suplimentarii cu beta alanina, singurele efecte vizibile fiind senzatii de furnicaturi in prima saptamana.

Beta Alanina explicata in 60 de secunde:

Ce este CREATINA?

Unul dintre cele mai studiate suplimente sportive, creatina este produsa in mod natural de corpul uman si se gaseste in alimente precum carnea rosie si peste.

Creatina asigura corpului energie in timpul efortului, creste masa musculara si reduce starea de oboseala. Mai exact, ajuta la regenerarea rapida (resinteza) a adenozin trifosfatului (ATP).

ATP-ul reprezinta sursa de energie a corpului, insa, rezervele sunt limitate si este necesara resintetizarea continua a ATP-ului, ce poate dura mult timp.

Atunci cand ATP-ul dintr-o celula musculara este epuizat, acea celula nu se mai poate contracta. Exista mai multe metode prin care organismul isi reface rezervele de ATP, insa cea mai rapida metoda, in lipsa oxigenului, este creatina fosfat.

Prin cresterea cantitatii de creatina se accelereaza regenerarea ATP, ce rezulta in mod direct in eliberarea si punerea la dispozitie a unei cantitati mai mare de energie.

Pe scurt, creatina imbunatateste capacitatea muschilor de a-si pastra forta in timpul antrenamentelor intense. Aceste perioade sunt insa scurte din cauza capacitatii limitate a celulelor de a stoca creatina.

Creatina este recomandata sprinterilor, pentru sporturile de anduranta si de echipa si celor care practica culturism sau fitness.

Dintre toate produsele pe care le-am folosit si testat, in competitii sportive de ciclism sau la antrenamente, recomand Grenade Creatina Monohidrata de la High Energy Romania.

Grenade Creatine are o puritate de 99% fara material de umplutura adaugat sau agenți de ingrosare, fiind absorbita cu usurinta de catre organism si este testata si acreditata prin programul anti-doping Informed Sport.

Cum se foloseste creatina? Creatina mohohidrata se consuma dupa antrenament sau competitie sportiva, doza zilnica este de 5 grame pentru o perioada de 12 saptamani dupa care se face pauza 1 luna si se reia protocolul.

Daca va intrebati de ce e nevoie de suplimente in loc de beta alanina si creatina din alimente, raspunsul e simplu! Pentru ca ar insemna sa consumati foarte multa carne, carne care vine cu multa grasime si fara un plan nutritional adaptat poate usor depasi limita normala zilnica din aportul de nutrienti specifice celor care fac sport si in functie de sportul practicat.

Spre exemplu pentru doza zilnica de creatina de 5 grame ar trebui sa consumi minim 1/2 kg de somon. 500 de grame de somon inseamna 1040 de calorii sau 40 de grame de grasimi.

Pentru doza zilnica de 4-6 grame de beta alanina ar trebui sa consumi alte (circa) 300 de grame de carne de curcan. Pe langa acestea ramane rata de absorbtie, mai ales dupa efort intens, unul din beneficiile suplimentelor sportive.

ATENTIE! Acestea sunt suplimente sportive si nu inlocuiesc o dieta sanatoasa, nu ajuta in performanta sportiva daca nu sunt consumate impreuna cu alimente care sa iti asigure necesarul zilnic de nutrienti (macro, micro si fitonutrienti). Pentru asta ai nevoie de un plan nutritional personalizat in functie de sportul practicat iar … aici … am mai multe detalii.

P.S – daca vrei sa comanzi produsele de mai sus (sau orice alte produse) de pe www.highenergy.ro foloseste codul radusandu15 – si ai reducere 15% (la orice produs care nu se afla deja la reducere).

Studii de referinta: