Cozonac de casa si ou rosu, 433 calorii

Cozonac de casa si ou rosu, 433 calorii

Paste Fericit si Sanatos iti doresc! Daca te intrebi cat si ce manaci la masa sau mesele de Paste, am luat in calcul cele mai populare alimente specifice acestor sarbatori, dupa cum urmeaza:

Un ou fiert are in general 50 (g), 0 carbohidrati, 6.5 (g) proteine, 5.5 (g) grasimi si 155 kcal. Vopseaua nu se ia in calcul, nu are kcal.

Cozonacul de casa din imagine si ce am luat eu in calcul l-am facut din 500 de grame de faina alba, 2 oua, 25 de grame drojdie, 100 de grame de nuci, 100 de grame de stafide si 50 de grame de zahar. La final mi-au iesit per 100 de grame (am taiat si cantarit 100 de grame / adica o felie) de cozonac, 49 de grame de carbohidrati, 15.5 grame proteine, 19.5 grame grasimi si 433 kcal.

Pentru cei care vor sa combine sanatos sau au grija la ce manaca in aceasta perioada recomand:

MIC DEJUN – un ou rosu si o felie pască pentru femei si fete, portie dubla pentru barbati si baieti. Sau cozonac in loc de pasca.

PRANZ – 200 de grame de carne de miel cu piure sau cartofi la cuptor pentru femei si fete, portie dubla pentru barbati si baieti

GUSTARE – un fruct preferat si o felie de cozonac de casa

CINA – 100 de grame de drob si 200 de grame salata cu verdeturi de sezon si legume proaspete pentru femei si fete, portie dubla pentru barbati si baieti

Daca nu stii ce sa mai mananci si oricum iti faci cumparaturile saptamanal iti recomand un plan nutritional personalizat despre care gasesti mai multe detalii in SERVICII si la nutritie@roxanaradu.com.