CONSUMUL DE PROTEINE IN TIMPUL EFORTULUI

CONSUMUL DE PROTEINE IN TIMPUL EFORTULUI

Daca ar fi sa luam in considerare beneficiile consumului de proteine in timpul efotului fizic, la antrenamente, competitii sportive sau curse acestea ar fi faptul ca sunt o sursa de energie, si, prin urmare, produc energie si reducerea senzatiei de oboseala.

In prezent nu sunt suficiente studii concludente, pentru femei si, separat, pentru barbati, din care sa rezulte, la fel de clar ca in cazul carbohidratilor, ca proteinele sunt recomandate in timpul efortului pentru imbunatatirea formei sau performantei sportive. Prin urmare nu exista nici recomandari de cantitati exacte pe care le sa consumi in timpul efortului.

Daca folosesti o dieta normala in care carbohidratii sunt principala sursa de energie iti recomand sa te axezi pe consumul corect al acestora. Daca folosesti dieta keto, iti recomand mai intai sa iti faci analizele generale si cele de vitamine si minerale si doar daca acestea sunt in parametri normali sa iei in considerare grasimile ca sursa de energie in timpul efortului. Asta daca esti barbat. Pentru femei si fete keto nu face decat sa dezechilibreze balanta hormonala. Revin cu un articol detaliat pe acest subiect.

Daca faci sport de anduranta, si efortul fizic depaseste 3 ore iti recomand consumul de proteina impreuna cu carbohidrati. Cantitatea exacta de proteina nu conteaza, asa ca alege batoane energizante, seminte si alte sugestii pe care le-am trecut in articolul CONSUMUL DE CARBOHIDRATI IN TIMPUL ANTRENAMENTULUI SAU COMPETITIEI SPORTIVE.

Mult mai important este sa iti iei proteina zilnica inainte si dupa efort. Despre CONSUMUL DE PROTEINE INAINTE DE EFORT, ANTRENAMENT SAU COMPETITIE am scris, despre dupa efort voi scrie in curand.

Daca nu stii cum mai exact sa consumi proteina iti recomand un plan nutritional personalizat in functie de sportul pe care il practici sau in functie de stilul de viata daca faci sport doar de intretinere. Mai multe detalii in SERVICII sau a nutritie@roxanaradu.com