CICLISM: sezonul 2015

Un bilant de sfarsit de an (al doilea an pentru mine dupa sezonul 2014) si rezultatele obtinute in 2015 ca amator ciclist ma duc mai departe decat as fi sperat sau mi-am propus la inceput de an: 18 concursuri si 12 podiumuri. Mai important decat orice podium este nivelul la care am reusit sa ajung daca ar fi sa tin cont de faptul ca nu am facut sport pana anul trecut, respectiv pana la varsta de 34 de ani. Atat fizic (fumez de 15 ani si nu am avut deloc un stil de viata sanatos) cat si psihic. Daca la inceputul anului uram cu desavarsire urcarile, la sfarsitul anului am ajuns sa devin dependenta de ele si chiar sa le colectionez in seria “Cycle Romania”. Daca la inceputul anului imi era frica de coborarile tehnice si le facem pe langa bicicleta, la sfarsitul anului am reusit sa prind incredere totala in mine si sa abordez portiuni care mi se pareau imposibile. “Daca vrei, poti!” si “Niciodata sa nu spui niciodata” nu sunt deloc niste banale citate.

SOSEA: 9 concursuri, 7 podiumuri. Obiectivul meu la inceput de an era sa particip si sa termin (fara durerile sau accidentarile din 2014) cele 6 etape Road Grand Tour 2015 si Campionatele Nationale de Amatori. Antrenamentele au inceput sa dea rezultate mai presus de asteptari si cu putin noroc si ceva strategie am aterizat pe ceva podiumuri.

Locul 1 (35 +) Road Grand Tour 2015

Campionatele Nationale de Sosea Fond Amatori – locul 3 la categorie 

Campionatele Nationale de Sosea Contratimp Amatori – locul 3/4 la categorie (locul 4 la diferenta de 15 sutimi de locul 3) 

 Road Grand Tour, Cursa Dunarii Calarasene – locul III, categorie 

Eroica‪ – ‎RoadGrandTour‬ – locul 2, categorie

Road Grand Tour – Cursa Campionilor – locul 2, categorie 

Grand Prix on 2 Wheels – locul 3 

Memorial Constantin Vagneti – locul 4, categorie

Infernul Muntelui, Road Grand Tour – locul 5, categorie

Drumul Vinului – Road Grand Tour – locul 1, categorie 

*Desi nu e o cursa trebuie mentionata si Gentlemen’s Race 2015 la care am participat intr-un pluton exclusiv de fete!

MOUNTAIN BIKE – 9 concursuri, 5 podiumuri. Obiectul meu la inceput de an era sa particip la un concurs international si cele mai grele concursuri de mountain bike din Romania. Asta presupunea sa fac si trecerea de la traseele scurte de pana in 30 de km si pana in 800 de metri diferenta de nivel, la traseele lungi cu prea multi km si prea multa diferenta de nivel. Nu a fost usor deloc dar am reusit sa aterizez si aici pe podium doar pentru ca prea putine fete se incumeta la traseele lungi. Lucru valabil si la sosea, fireste.

Urban Trail XCC – locul 3, nivelul 2

Cursa Dunarii Calarasene MTB, locul 3 – general si categorie 

Campina MTB 2015 – locul 3, tura lunga

 XC Race Sarata Monteoru – locul 1, tura lunga

Trofeul Muscelului, locul 3, tura lunga

Prima Evadare, locul 14 – feminin open

KitzAlpBike XCM Austria – locul 10, categorie

Triada MTB – Paltinis XCP 2015 – locul 10 – feminin open

Triada MTB – Geiger MTB Challenge – locul 14 – feminin open 

 Multumesc din suflet familiei, echipei si sponsorilor, fara de care nu as fi reusit: Marc SanduOriginalWareKTM Vredestein TeamVredesteinHotel Gasthof GletscherblickBallan Sportswear, CompresSport Romania. 

 

Un bilant dupa 2 sezoane si 3 ani de curse: 

Mai 2013 – Mai 2015. Cu mentiunea ca am pedalat la celebrele Bike Walk si prin 2009. Aici si Aici. Doar de 2 ori si pe vremea cand se foloseau biciclete inchiriate si fara frane de la Mai Mult Verde.

2 ani si 10.500 km pe moutainbike si cursiera. Dupa prima luna de pedale pe Univega Alpina “furata” de la frate-miu am decis sa practic ciclismul la modul “race”. Povestea primulul concurs o am Aici. Restul povestilor le am Aici.

Concluzii?

0. Ciclism = Sport practicat cu bicicleta. In cazul de fata vorbim de ciclism la nivel de amator.

1. Da, ciclismul iti schimba stilul de viata. Sunt mai atenta ca niciodata la alimentatie, odihna si recuperare.

2. Da, poti fuma si pedala. Fumez de 15 ani, am fumat si in acesti 2 ani de ciclism, se pot impaca amandoua insa daca vrei locul I trebuie sa renunti la fumat.

3. Ciclismul m-a convins sa renunt la fumat. Nici pe mama nu am ascultat-o si bine as fi facut. Dar niciodata nu e prea tarziu pentru niciodata.

4. Ce am facut in acesti 2 ani? Am fost la 20 de curse si doar la 6 am urcat pe podium.

  • 2015 – locul 3, nivelul 2 – Urban Trail XCC
  • 2014 – Locul 2 – Zimbraria XC, Locul 2 – Geiger MTB Challenge, locul 2 – Eroica Road Grand Prix, locul 2 – Brebina Autumn Ciclocros
  • 2013 – locul 3 – Riders Club Team Challenge

5. Din 2014 am onoarea sa fac parte si dintr-o echipa de cicliclisti amatori KTM Cycling Team. 

6. E foarte greu sa faci practici ciclism, sa mergi la birou cu program intreg, sa ai timp pentru familie, sa ai un concediu in care sa nu pedalezi. E foarte greu dar nu e imposibil.

7. Cu cat te antrenezi mai mult cu atat esti mai bun.

8. Recuperarea e partea cea mai importanta dintr-un antrenament.

9. Fara Coach Marc Sandu pedalam si astazi ca in 2013 fara sa stiu la ce ajuta schimbatul vitezelor sau tehnica. Ii sunt eterm recunoascatoare pentru asta si pentru simplul fapt ca exista.

10. Revin peste 2 ani, sunt tare curioasa de poza “before – after”.