Chia in 3 feluri pentru sportivi

Chia in 3 feluri pentru sportivi

Trei feluri in care poti consuma semintele de chia, in variante pe care le-am folosit in dieta mea, dieta in urma carei am slabit 11 kg. Sunt convinsa ca poti folosi chia in si mai multe combinatii insa cele de mai jos mi-au venit cel mai usor de adaptat la noul stil de viata in care am ales sa mananc cat mai simplu, cat mai curat, sa nu pierd mult timp gatind si sa folosesc alimentele pe post de combustibil pentru ciclism.

  1. Lapte, seminte de chia si cirese pentru mic dejun intr-o varianta adaptata de la Ioana Molnar. Poti pune orice tip de lapte vrei si orice fruct poftesti. Merge perfect si ca gustare dupa antrenament. Indicat e sa lasi semintele de chia sa se inmoaie cel putin 20 de minute.
  2. Chia cu fulgi de quinoa, lapte de cocos si cacao. Tot pentru micul dejun sau gustare dupa antrenament. Fulgii de quinoa poti sa ii incalzesti cu laptele de cocos si sa le lasi de un clocot, cum se spune in popor.
  3. Chia in supa de morcov si ghimbir. Fierbi morcovii cu ceapa si ghimbir si le le dai prin blender, dupa care adaugi chia.

 

Semintele de chia sunt o sursa excelenta de carbohidrati si proteine, extrem de bogate in fibre deci ideale pentru sportivi sau persoanele care vor sa adopte un stil de viata sanatos. Un alt atu al semintelor de chia este continutul ridicat de antioxidanti (conform US National Library of MedicineNational Institutes of Health si SicenceDirect, acesti antioxidanti protejeaza grasimile sensibile din seminte de rancezire. Chiar daca suplimentele cu antioxidanti sunt ineficiente, ingerarea acestora direct din hrana are efecte pozitive superioare asupra sanatatii conform unui raport al JNCI – Oxford Journals. Sursa – Wikipedia.