Cetatea Mălăiești

Imaginile ce urmează le-am surprins în martie 2013. Între timp Cetatea Mălăiești a intrat în circuitul turistic și nu va mai arata la fel.

Cetatea Mălăiești

”Proiectul “Restaurarea şi reabilitarea funcţională a Cetăţii Mălăieşti, în vederea introducerii în circuitul turistic”, are un termen de execuţie a lucrărilor de 18 luni de la semnarea contractului, anunţă primarul din Sălaşu de Sus …” continuarea … aici

Sălaşu de Sus

”Cetatea Mălăieşti este situată pe o culme mică şi abruptă în vest, culme ce se află între valea Mălăieşti şi Valea Domnească în localitatea Mălăieşti, comuna Sălaşu de Sus, judeţul Hunedoara.

Malaiesti Fortress

Cetatea a fost construită de către familia de cneji Sărăcin  în secolul XIV. Iniţial s-a construit turnul donjon cu bază rectangulară, cu o înălţime de 11 m, cu pereţi groşi de 1.5 m şi ferestre inguste, acesta având o dispunere pe 3 nivele.

Malaiesti Fortress walls

Intrarea era amplasată pe partea de vest, la nivelul al doilea, mai sus de nivelul solului astfel incât accesul se făcea doar cu ajutorul unei scări de lemn. Această scară era trasă în sus în cazul în care era pericol.

Malaiesti Fortress Wall

Alte elemente de apărare erau şanţul de la poarta cetăţii şi o altă poartă care proteja donjonul. Se pare că Cetatea Mălăieştia funcţionat până prin secolul al XVII-lea.” continuarea … aici

Malaiesti Fortress details

Mai multe imagini, respectiv galeria foto completă, pe site-ul dedicat castelelor și cetăților din România … aici …