Ce mancam in izolare, Episodul 2: Cat mai putin zahar

Ce mancam in izolare, Episodul 2: Cat mai putin zahar

Cat mai putin zahar! Mai ales daca in aceasta perioada de izolare stai mult in casa si nu faci sport! In mod normal prin sport zaharul e consumat ca principala sursa de energie insa in izolare miscarea si efortul fizic sunt reduse la nivelul de mentenanta si sedentarism. Chiar si daca faci sport in casa ai avea nevoie de minim 60-70 de minute de efort sustinut pentru a incepe sa consumi eficient din rezervele de glicogen.

Ce poti face in izolare? Acum chiar ai tot timpul sa incepi sa tii un jurnal alimentar care te va ajuta sa intelegi mai bine ce mananci si cat mananci. Fa pasi mici, mai ales daca e pentru prima oara, si incepe cu un jurnal alimentar pentru consumul zilnic de zahar. Cantareste cat zahar pui in cafea sau ceai, cat zahar consumi din alimentele procesate precum dulciurile sau mezelurile etc.

De ce sa incepi cu zaharul? Pentru ca:

  • zaharul in exces suprima imunitatea
  • consumul de cantitati mari de zahar afecteaza numarul de leucocite
  • globulele albe/leucocitelee sunt celule ale sistemului imunitar care apara organismul de boli infectioase si corpuri straine

Daca nu stii ce sa mananci in izolare sau cum sa combini stocurile pe care le-ai facut deja imi poti scrie pe nutritie@roxanaradu.com si iti pot face un plan nutritional personalizat cu ce alimente ai deja in casa. Imi poti scrie si te pot ajuta cu cateva sfaturi gratis si daca bugetul nu iti permite acesta investitie.