biscuiti din faina integrala, unt de fistic, prune

biscuiti din faina integrala, unt de fistic, prune

In loc de clasicul mic dejun cu paine, unt si dulceata iti propun o varianta cu biscuiti din faina integrala, unt de origine vegetala si fructe in loc de dulceata. 

Pentru ca ai nevoie de fibre, cat mai multe fibre, biscutii ar fi bine sa fie din faina integrala. Ca sa eviti consumul ridicat de grasimi ar fi bine ca biscuitii sa fie facuti in casa.

Ceva rapid cand nu ai timp sa pregaresti micul dejun, o gustare pe care o poti lua la pachet, in deplasare, cand te grabesti dimineata dar stai in trafic etc.

O sugestie pentru mic dejun sau gustare pe care o poti adapta in functie de necesarul tau nutritional, cate ore de sport faci pe saptamana si preferinte alimentare.

Am folosit:

* 100 de grame de biscuiti facuti in casa din faina integrala, mai exact 8 biscuiti

* 25 de grame de unt de fistic, mai exact 3 lingurite

* 50 de grame de prune, mai exact 2 prune mai mari

Am obtinut 657 kcal din care:

* 87 de grame de carbohidrati din biscuiti, unt si prune

* 12 grame de proteine din biscuiti si unt

* 29 grame de grasimi din biscuiti si unt

Daca nu ai timp sa prepari biscuitii de casa poti cumpara biscuiti din faina integrala, de preferat o marca cu cat mai putine grasimi. 

In loc de prune poti folosi orice alt fruct preferat. In loc de unt de fistic poti folosi orice alt tip de unt preferat.

ATENTIE! Scopul acestei postari este intelegerea a cat, ce si de unde provin nutrientii si caloriile. 

Portiile si impartirea macronutrientilor din farfurie difera in functie de necesarul zilnic al fiecaruia si de cat sport sau tip de sport sau miscare faci saptamanal. 

Daca nu stii ce sa mai mananci iti recomand un plan nutritional personalizat despre care gasesti mai SERVICII sau nutritie@roxanaradu.com