Barajul Paltinu

Am dus copchilu la prima lui plimbare pe coclauri:

Mi-am promis mai demult că mă întorc la barajul Paltinu ziua şi cu un 4×4. Şi am reuşit … Revin. Semnal sanchi pe aste meleaguri.

Semnalul ca semnalul însă săraca mea baterie de laptop m-a lăsat după 2 ore. Să vă arăt deci, frumuseţi ale patriei noastre. Barajul Paltinu din faţă:

… nişte aburi pierduţi în spaţiu:

… din nou barajul din spate:

… accesul prin faţă este interzis şi nu am găsit nici altă variantă accesibilă:

Traseul până la baraj e destul de simplu. Bucureşti – Ploieşti – Câmpina. Maxim 2 ore, condus lejer. La întoarcere am ales o altă variantă decât cea prin oraşul Câmpina. Brebu, Teşila, Mislea, Urleta, Băneşti – care m-a scos din nou la DN1. Merită încercat.

Privelişte de pe traseul alternativ:

Ca să evit traficul de pe DN1 şi de la intratea în Bucureşti (se făcuse deja 17.00) am ales un alt traseu (de care sunt cred că puţini ştiu .. eram cam singură pe şosea): Câmpina – Breaza – Sinaia – Târgovişte – E71 – Bucureşti. Am plecat la 18.00 din Sinaia şi la 20.30 eram acasă. Mers lejer pentru că am avut ce admira.

Altfel de frumuseţi:

Sărăcia din satul Moroieni şi cum reuşesc localnicii să supraveţuiască vânzând pietre de râu:

Oraşul Fieni, de care sincer nu am auzit şi care îşi aniversa 477 de ani de atestare documenatară. Cel puţin aşa scria pe un poster. Am trecut în viteză şi nu am avut timp să fac poze.

Turnul din Târgovişte:

Şi o şosea de bună calitate, liberă, fără trafic, fără radare şi ideală pentru o plimbare de duminică.

Să vină uichendul mai repede să plec din nou!17 thoughts on “Barajul Paltinu”