Poveştile Beau Monde – CARTEA

Personal nu citesc cărţi de modă producţie romănească pentru că nu mă interesează. Manualul de stil l-am învăţat la scoală iar să citeşti toată istoria modei într-o carte mi se pare absurd. Nu mă legam de cartea din titlu dacă nu aveam o problemă cu Radiana Bratu.

Ok, sunt rea, dar cum firear să fii redactor şef la o revistă de MODĂ şi să aprobi o carte în care se aberează cu nesimţire, citez din postul lui Alex :

Trec peste criticile auzite de la altii referitoare la hartia de proasta calitate si o inspiratie slaba in ceea ce priveste estetica volumului, pentru a va prezenta doua citate scrise de Radiana Bratu in care eroarea se imbina cu horroroarea :)): ,,marturiseste creatorul britanic, in varsta de 35 de ani” si un altul ,,Pe 17 martie 1969, cand a venit pe lume Lee McQueen (Alexander McQueen)” . Privind cu atentie aceste doua citate observam cum coordonatorul nu a facut altceva decat sa copieze un text dintr-o carte ceva mai veche astfel incat varsta lui McQueen a ramas pe loc … “

Off cu presa românească de modă! Şi apropo de redactori şefi care pun ştampila cum nu trebuie  Şi blondele gândesc are un exemplu mai de gen .

Revenind ontopic, a citit cineva cartea din titlu? Pro, contra?24 thoughts on “Poveştile Beau Monde – CARTEA”

 • Moment de slabiciune as zice, totusi, se presupune ca un redactor sef are o oarecare cultura generala … altfel nu stiu cum ajungi in pozitia asta …

 • Trist, foarte trist… din pacate. Eu inca trag speranta ca situatia se va remedia la un moment dat. Cand nu stiu, insa poate de asta suntem noi aici RFB, sa facem lucrurile mai bune.

 • intr-un numar recent Beau Monde, intr-un articol cu Dj Wanda, colectia “Perceptii” by Lena Criveanu era numita haute-couture si ne intoarcem iar la vechile discutii…
  cartea in dicutie nu am achizitionat-o tocmai din cauza prezentarii (hartie de proasta calitate, volum exagerat), ceea ce mi se pare o grava eroare avand in vedere ca vb de o carte de fashion, chipurile…
  de doua ori trist…

 • E ca si cum ai citi despre un meci de fotbal . Ori pui piciorul pe minge, ori stai frumos pe canapea cu semintele in poala si privesti meciul la teveu.
  Nu merge cu descriptia.
  Moda e poza…cel putin pt consumatorul de rand. teoria o face nenea de la arhitectura, pe mine ma intereseaza numai cum sta maneca aia la final.

 • ahahhaha, vai ce frumos a scris Maria imi place mult de tot faza asta ,, pe mine ma intereseaza numai cum sta maneca aia la final ” :))).

 • cam veninos postul; cred ca totusi este o greseala; de parca nu stiti cu toti cum se lucreaza la revistele lucioase si cum sunt deadline-urile.

  sa fim noi perfecti 🙂

 • Tudor – pai e veninos pentru ca, dupa cum am mentionat, am o problema cu Radiana Bratu, Ok, nu stim nu cunoastem, stam in umbra invatam, nu publicam carti si semnam articole (aparent copiate din alte carti) cu astfel de greseli. Se cheama proasta informare a publicului etc. Cand esti intr-o astfel de functie – redactor sef – e de datoria ta sa incerci sa educi si sa informezi corect publicul, nu?

 • doamne ajuta ca nuam cumparat-o!Desi imi doream din suflet si eram foarte optimista ca ar exist aposibilitatea sa fie o care buna!WRONG!traiasca Amazon.com

 • Am citit cartea si am refuzat sa-i fac un review! De ce? e simplu… pentru ca nu este o istorie a modei ci pur si simplu o colectie de articole din revista. Povestiri…. si povestea implica si o doza de fantezie si alunecare din real. De la titlu si prefata foarte foarte scurta semnata Andreea Raicu totul se justifica! Asa cum istoria modei nu se invata din reviste tot asa o lucrare fara bibliografie nu exista intr-un peisaj academic.

 • Pai Radiana ar trebui sa-mi multumeasca ca am cumparat cartea 🙂 (Plus toate revistele din decembrie si ianuarie….care btway, parca sunt facute de 2 oameni si sunt mai subtiri ca altadata)

 • Mda.. din cauza Radianei s-a dus Beau Monde-ul… Pacat! Era o revista excelenta pe vremea cand coordona Laura Luca. Majoritatea celor vechi au plecat, iar cei noi stau 2-3 luni si pleaca. Cu un redactor-sef isteric, nu prea ai ce face…!

 • Chiar imi pare rau sa aud de astea … am lucrat o singura data cu Radiana si m-a deranjat enorm aroganta ei si superioritatea impusa, nu mi s-a parut corect … dar nu stiam ca poate deveni asa grav ….

 • Radiana Bratu a tradus cartea Povestile Beau Monde, dar s-a trecut “autoare” a cartii impreuna cu inca o colega. E o impostoare. Am lucrat la revista asta. In plus cere si primeste atentii pentru diverse favoruri, doar asa i se poate castiga bunavointa. Reprezentantul Mercedes in Romania i-a oferit o masina pentru uz personal pentru reclama gratuita pe care a introdus-o in revista, foloseste paginile revistei in scopuri personale. E doar o parasuta cu ifose de scriitoare si stilista.