Chia în 3 feluri pentru sportivi

Trei feluri în care poți consuma semințele de chia, în variante pe care le-am folosit în dieta mea, dietă în urma cărei am slăbit 11 kg. Sunt convinsă că poți folosi chia în și mai multe combinații însă cele de mai jos mi-au venit cel mai ușor de adaptat la noul stil de viață în care am ales să mănânc cât mai simplu, cât mai curat, să nu pierd mult timp gătind și să folosesc alimentele pe post de combustibil pentru ciclism. 

Lapte, semințe de chia și cireșe pentru mic dejun într-o variantă adaptată de la Ioana Molnar. Poți pune orice tip de lapte vrei și orice fruct poftești. Merge perfect și ca gustare după antrenament. Indicat e să lași semințele de chia să se înmoaie cel puțin 20 de minute. 

Chia cu fulgi de quinoa, lapte de cocos și cacao. Tot pentru micul dejun sau gustare după antrenament. Fulgii de quinoa poți să îi încălzești cu laptele de cocos și să le lași de un clocot, cum se spune în popor. 

Chia în supă de morcov și ghimbir. Fierbi morcovii cu ceapă și ghimbir și le le dai prin blender, după care adaugi chia. 

Semințele de chia sunt o sursă excelentă de carbohidrați și proteine, extrem de bogate în fibre deci ideale pentru sportivi sau persoanele care vor să adopte un stil de viață sănătos. Un alt atu al semințelor de chia este conținutul ridicat de antioxidanți (conform US National Library of MedicineNational Institutes of Health și SicenceDirect, acești antioxidanți protejează grăsimile sensibile din semințe de râncezire. Chiar dacă suplimentele cu antioxidanți sunt ineficiente, ingerarea acestora direct din hrană are efecte pozitive superioare asupra sănătății conform unui raport al JNCI – Oxford Journals. Sursa – Wikipedia. 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *